Inloggen
voeg je column toe

Columns

Timmerfrans

Wat is er toch aan Frans Timmermans wat me niet bevalt?
Frans de bewierookte Europeaan, de trots van van Rutte, het keffertje van Junker.
Schrijver van heel dunne boekjes met heel veel citaten van echte denkers.
Frans met het onpeilbare blote billengezicht, parmantig op de eerste rij bij elke topontmoeting. Een beetje op zijn tenen huppend om al die grote meneren te kunnen zoenen en omhelzen. Kirrend en koerend. Frans met zijn nadrukkelijk glanzende oranje stropdas onder dat iets te strakke pak waarin zijn zitvlak prominent kwispelend naar achteren steekt. Frans van de heldere mening, zegt geen woord verkeerd, houdt ook van rap en hip hop, is de lieveling van zijn partij en twittert. Roept de Turken tot de orde, zou het liefst in zijn eentje vrede stichten in het hele Midden Oosten. Frans die wel alle wereldtalen zou willen spreken.

Frans is de ideale misdienaar, maar in ieder interview is er een moment waarop hij een stukje wegglibbert over zijn eigen ijdelheid. Soms even vertoornd over tegenspraak of een al te kritische vraag, dan glijdt er een schaduw over zijn gezicht.
Frans houdt zijn blazoen uit alle macht onbevlekt, weet feilloos uit welke hoek de wind waait. Laat zelf geen windjes, tenminste niet tijdens een topontmoeting of misschien toch wel, maar dan heel zachtjes en vervolgens verontwaardigd om zich heen kijkend. Frans zou in de klas altijd als eerste zijn vinger opsteken en het nog weten ook. Op het speelplein, werden er voeten uitgestoken als hij voorbijkwam of was zijn tas ineens zoek.

Maar Timmerfrans is Neerlands Hoop in deze bange dagen, zet ‘m op!

Schrijver: trawant, 15 januari 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 14 stemmen 162Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
17 januari 2016
Er zijn niet veel politici waar ik fan van ben. Jan Marijnissen stond voor mij lange tijd op eenzame hoogte. Ik kan inmiddels twee namen aan die eenzame top toevoegen: Ahmed Aboutaleb en Frans Timmermans. Laatstgenoemde is duidelijk weggepromoveerd naar Europa na zijn bekende pakkende speech in perfect Engels in de VN-vergadering, waar hij wereldwijd om geprezen werd. Daarna was Nederland te klein voor hem. Wij kunnen dat soort grootheden hier niet aan. Kop boven maaiveld, daar houdt ons kleine polderland niet van.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 januari 2016
Deze keer ga ik niet mee in cynisch sarcasme. Ik zat ooit achter Frans in een Marokkaans jeugdhonk. Ik vond het zeer tof hoe hij de jonge Marokkanen daar opbeurde en stimuleerde. Hij vroeg hen om voorbij het alom negatieve beeld van Marokkanen te stappen en iets van hun leven te maken. Hij vertelde dat hij uit een familie van mijnwerkers kwam en dat hij weet hoe het is om zwaar te moeten knokken. Hij kwam in plaats van Job Cohen.
Als helderziende sjamaan kan ik feilloos zielen schouwen en ik ervoer hem als een integere en bevlogen man met het hart op de juiste plaats. Om hem aangaande zijn futiele missertjes zo negatief te bejegenen, is werkelijk unfair. Hij is een grote, verbindende factor binnen de wereldpolitiek. Het geeft geen pas om hem om wat ijdele trekken zo te kleineren.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
15 januari 2016
Fraaie column, actueel en mooi cynisch. Vooral beeld van gedrag op schoolplein lijkt mij pijnlijk treffend.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
15 januari 2016
Das n hele scherpe spijker op zn glanzende koppetje geslagen beste Trawant

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)