Inloggen
voeg je column toe

Columns

11 jaar en zwanger.

De titel zegt alles en tegelijk zegt het niks, ik ben helemaal van de leg, van slag, uit mijn doen en van mijn standpunt geslagen. Ik ben ondersteboven en bovenste-onder. Het spookt al bijna twee dagen door mijn hoofd, kan er met mijn verstand niet bij.

Elf jaar oud, nee elf jaar JONG en zeven maanden zwanger, ELF jaar, een kind dat bij wijze van spreken nog met poppen speelt, zich te buiten gaat aan plakken en knippen, wat computerspelletjes doet, wat speelt met vriendinnetjes, een kind dat verstoppertje buiten moet spelen, een kind dat op school zou moeten zitten...

Een kind, ELF jaar JONG met een buikje, waarin zich een kindje bevindt, als ik dit schrijf krijg ik een heel naar gevoel van binnen, en nu heb ik het nog eventjes over dat ELFJARIGE kind dat zeven maanden zwanger is, maar te bedenken dat een hufter, een zak, een viespeuk, een doorgedraaide idioot van een vent, dit op zijn geweten heeft en er nog trots op is ook, DAT gaat alle perken te buiten.

Ik kan veel meer mooie benamingen bedenken voor dit sujet, maar dat hoort niet, je moet netjes blijven als je iets schrijft, je moet leesbaar blijven als je iets te ventileren hebt, je moet duidelijk zijn, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat: als ik eerlijk zou zeggen wat ik denk: komen hier alleen maar sterretjes te staan, want alle denkbare on- propere woorden die op deze gore viespeuk van toepassing zijn, zou ik hier dan plaatsen onder de noemer:

Hart gelucht.

Deze column wordt a.s. zaterdag live uitgezonden bij het actualiteitenprogramma van www.lokaleomroepkrimpen.nl eventjes na elf uur.

Schrijver: An Terlouw, 22 feb. 2016


Geplaatst in de categorie: misdaad

3,5 met 4 stemmen 131Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
24 feb. 2016
Goed geschreven. Een echte 'An' column, recht uit het hart. Ik ga luisteren!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
22 feb. 2016
Email:
moi636yahoo.com
Nee, dat is inderdaad niet te bevatten. Mooi verwoord en ik ga luisteren ( na weekend, moet eerst werken )

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)