Inloggen
voeg je column toe

Columns

Intern. Vrouwendag

Barbara Bulckaert
Ja dochter van...

Roze slaapsokjes aan, stevig laagje nachtcrème op mijn snuitje, en mezelf dan maar ondergestopt met redelijk goede chicklit, romantisch jedoch saai genoeg om in slaap te vallen zonder die extra Xanax. En morgen gezond weer op in een betere wereld. Want: morgen verandert alles! Ja hoor, morgen is het vrouwendag, en dan komt alles goed, in de eerste plaats met onze sekse.

Geslagen vrouwen worden zowaar ont-slagen. En ontslagen vrouwen (wegens zwangerschap uiteraard) worden opnieuw aangenomen en CEO van een beursgenoteerd bedrijf en kroostrijk gezin.
Vrouwen zijn vanaf middernacht ook bom-, drone- en welk-oorlogstuig-dan-ook-vrij. Vanaf dan kunnen zij fluitend naar school en universiteit wandelen en zich naar hartenlust in voorheen enkel voor mannen toegankelijke kennis wentelen - En ook mannelijke kennis weerleggen, wat geregeld nodig is. Geen enkel meisje zal ooit nog opgroeien in de grote speeltuin van volwassen mannen, de oorlogszone.
Nobel-, literatuur- en wetenschapsprijzen dat wij gaan vergaren binnen dit en tien jaar... Ik wou spontaan “Man, man, man!” roepen, maar, haha! Nee, lekker niet...
Seksslavinnen neuken vanaf morgen met veel lust en plezier hun eigen gigolo, en komen dan nog eens klaar met een meervoudig orgasme.
Keulse (en andere) verkrachters zijn overnacht allemaal versmolten tot plasjes onwelriekend water. Iedereen onbevreesd de straat op met rode lippenstift (daar ben ik weer), op eender welk uur van de dag of de nacht. Donkere steegjes: here we come!
Ah, en de zware, overdadige doeken van het oosten, waarmee wij ons brein en ons schoon lijveke moeten bedekken. Nieuwe gordijnen voor iedereen!
Een complexloze, maar desalniettemin zeer flatterende, zowaar elegante ‘medium’ of ‘large’ ligt morgen naast ons bed klaar ter vervanging van de al te krappe, vulgaire hotpants waarin wij ons ‘willen’ wurmen dankzij onze totaal misplaatste, aangeleerde behaagziekte.
Afrikaanse vrouwen worden morgenochtend onbesneden wakker: clitoris en schaamlippen er in een nacht terug aangegroeid. Hoera, nieuwefoefjesdag!
Een fijne belastingbrief valt straks in onze (voordeur)gleuf: alle BTW die we sinds onze 12 jaar op tampons, maandverbanden en inlegkruisjes betaalden, wordt ons in een ruk teruggestort. Doe er iets moois mee, schenk het geld aan een missie naar de Cosmeticary.
In zo’n schone wereld worden wij morgen dus wakker, en dat allemaal dankzij die ene, wat eenzame vrouwendag op het jaar.

U ziet, de vereende krachten van alle feministen samen verrichten wijvenwonderen. Hebben zij eindelijk begrepen dat praktisch samenwerkende vrouwen eenvoudigweg steviger op hun stiletto’s staan, dan mekaar bekampende would-be-intellectuele übertheoreticae op plat schoeisel met geurige steunzolen?
Ach, het was maar een naïeve kleinemeisjesdroom...
Hoewel wij al ettelijke eeuwen tegen het manvolk staan roepen dat hetgeen ons als mensen verenigt, veel essentiëler en dieper is dan onze (sekse)verschillen, lijkt dit simpel gelijkheidsprincipe alsnog weinig doorgedrongen tot onze zelfverklaarde feministen onderling. Volgend jaar beter? Bende kiekens...

Schrijver: Barbara Bulckeart
Inzender: J. de Groot, 9 maart 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.6 met 7 stemmen 194Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
J. de Groot
Datum:
9 maart 2016
Goed geschreven Barbara, mooie kritieken ook hier.
Je vader zou trost geweest zijn op je.

Sterkte in de komende tijd.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
9 maart 2016
Daar heb je een stevige portie girlpower in verwerkt; je passie en bevrijdende lef zijn verfrissend; o wat zou ik graag zien dat de werkelijke kracht en pracht van vrouwen in de hele wereld los zou komen; dan zou er werkelijk een nieuwe tijd aanbreken! Prachtig gedaan.
Naam:
Ben van Haren.
Datum:
9 maart 2016
Schrijven is schrijven.
Een lezer zit niet te wachten op de gevoelens van een schrijver, maar op zijn/haar kijk op het geheel.
Mooi gedaan hier!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 maart 2016
Een flink cynische blik op de afgelopen Internationale Vrouwendag. Je uit veel verwarring. Hoezo zouden vrouwen geen Nobel-, literatuur- en wetenschapsprijzen kunnen verkrijgen, sterker nog, dat hebben ze allemaal al gedaan. Je geeft die Keulse verkrachters wel een geweldige sneer mee! Je haat jegens onwesterse moslimamode is terecht. Je plastische spreektaal is indrukwekkend. Één ding nog, je generaliseert de mannen wel door te stellen, dat zij niet verder kijken dan de fysieke sekseverschillen. Juist mannen zijn daarin de vrouwen voorbij gestreeft. Iets meer samenhang en minder van de hak op de tak, lijkt mij, maar je bravoure mag er zijn!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)