Inloggen
voeg je column toe

Columns

Edith

Het land op stang jagen, laat dat maar aan Edith Schippers over. De minister van Volksgezondheid met de hysterische krullenkop gaat aan zwangeren en jongeren die tot 100 km van een kerncentrale wonen jodiumpillen uitdelen.
Ter voorkoming van eventuele radioactieve schade bij een klein ongerechtigheidje, iets met koelvloeistof of haarvaatjes of zo. Natuurlijk is kernenergie reuze veilig en niemand twijfelt aan Doel of Petten, maar het is gewoon extra voorzorg. Dat vinden de mensen fijn.

De volgende actie van Edith wordt een folder waarin ze ons aanraadt om bij een onverhoopt nucleair kleinigheidje in de bezemkast of onder tafel te kruipen.
Het is alsof je aan het hele land zwemvesten uitdeelt maar benadrukt dat er geen enkele sprake is van op handen zijnde watersnood. Heeft iedereen zijn overlevingspakketje trouwens nog wel onder handbereik? Weet u nog, zeekaak, transistorradiootje (denkt u om de batterijen!), seinvlag, fluitje om hulp mee in te roepen.
Of is het soms een hint dat de Belgen hun krakkemikkige centrales niet langer in de hand hebben en dat IS loert op een mogelijkheid om daar eens flink wat stoom af te blazen.
Nee zo stel je mij als burger lekker gerust. Jij ook nog een jodiumpilletje Ans?

En het kon niet op, nog een proefballonnetje van de vrouw met de bionische blik. We moeten de gesprekken bij de huisarts opnemen omdat wij onnozelaars in onze zenuwen toch maar de helft van het besprokene kunnen onthouden. Dat worden gezellige vertrouwelijke gesprekjes. Als de gemiddelde patiënt tenminste zijn voice recorder appje kan bedienen.
‘Dus u denkt Alzheimer, dokter?’
‘Dat zijn uw woorden mevrouw Zweertjes.’
‘En weet u zeker dat het een lintworm is?’
‘Dat heeft u mij niet horen zeggen meneer van Bulten.’
‘En kan nou eindelijk die &^%$#$$ recorder uit?’

Nee, een donderdagochtend met Edith Schippers, een heilzamer begin van de dag kan ik de Volksgezondheid niet wensen.

Schrijver: trawant, 11 maart 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 8 stemmen 84Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 maart 2016
Een goedkoop jodiumpilletje doet me denken aan de amateuristische stutbalken bij de Groningse huizen, die door de gasboringen/aardbevingen alsmaar meer op instorten staan. De overheid omzeilt eindeloos de ware gevaren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)