Inloggen
voeg je column toe

Columns

I did it my way

Hey Janneman,

Ik wou weer es bijkletsen, maar ik kan je op de een of andere manier niet meer bereiken op de app. Vandaag had ik een crematie. Tja dat hoort bij het leven. Het was balen, maar ik wil er gewoon nu even niet meer aan denken, omdat het niet zoveel pijn mag doen. Daarom mail ik jou nu maar even.

Ik was een vreemde eend daar aangezien ik niemand kende. Ik kende de vrouw van de overledene en zijn zoon had ik eerder ontmoet. Toch voelde het vreemd om in de achterste rij van dit crematorium mijn oprechte tranen de vrije loop te laten. Het voelde ongepast zelfs om in dit beperkte groepje van familie en vrienden een blijk van waardering te geven. Snap je me?

Ja wat een stomme vraag? Natuurlijk snap je me, want als we iets zijn dan zijn we zielsverwanten. Erg verschillend, maar compleet aan elkaar gewaagd. We zijn op de een of andere manier strijders die elkaar gevonden hebben ooit. We trachtten het goed te doen op deze aarde en we dachten kleuterlijk en onbevangen dit door middel van onze humor en een beetje schrijven ooit te bereiken.

Hoe dan ook, wou ik jou dit even vertellen. Jij bent degene die in de tijd dat ik schreef op Nederlands.nl mij van welgemeend commentaar verzag. Jij zei altijd: ‘ laat je niet uit het veld slaan’, in de tijd dat ik nog zwaar twijfelde als maagd op deze site. Met net zoveel gemak als je me een tien gaf, kreeg ik ook een drie ooit van jou. Ik moest echt even wennen aan het commentaar en aan de kritiek. Jij lachte het weg echter en je zei ‘je komt er wel.’ Door de jaren heen ontstond er een hechte vriendschap. Ik moet je eerlijk bekennen: ‘je had vaak gelijk.’ Ik lees erg graag een column die gebaseerd is op emotie, humor of levenservaring, maar daarin ging ik zelf ooit te snel en jij was mijn rem.

Erg graag zou ik samen (nogmaals) met mijn oude vriend de site verrassen. Dit gaat nooit meer lukken, maar dat hebben we dan toch maar mooi gedaan ooit.

Om jouw woorden nu te citeren

Sterven is niet erg
maar creperen liever niet.
Janken vrolijk toegestaan
zielig doen dat weer niet.


Ach Janneman als je dit leest, dan weet ………..ik vergeet je nooit.

Liefs,

Nita

Schrijver: gast (nita)
Inzender: gast, 1 apr. 2016


Geplaatst in de categorie: afscheid

4,0 met 7 stemmen 545Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
4 apr. 2016
Een mooi -vaarwel- nita.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)