Inloggen
voeg je column toe

Columns

Ik beken, ben NIET gaan stemmen

Nee, heb het niet gedaan, ben niet gaan stemmen. Dat is eigenlijk voor het eerst, want normaal ga ik dus wel. Gezamenlijk met mijn buurman en dan neem ik het formulier van eega mee. Dus dan stem ik voor twee..nee, ditmaal niet. Ik ben niet gegaan.

Snap al helemaal niet waarom er een referendum gehouden moest worden omdat men zei: dat alles al vast lag, dat eveneens alles al getekend was, en dat het er eigenlijk niet echt toe deed.
Dus heb ik me niet verdiept in het hele gedoe rondom dat Oekraïne-verhaal, ben er niet ingedoken zeg maar, want waarom zou ik ook?

Alles stond al vast immers? Alles was al vastgelegd toch?
Dus nee, ik/ we zijn niet gaan stemmen en ik zeg er eerlijk bij, als dit verhaal rondom het referendum net zo'n fiasco is als het met verkiezingen liep, dan heeft geen hond er toch iets aan?

Dan gaan we trouw naar een stembureau, dan geven we braaf onze ID's af, dan geven we ook onze stemformulieren af, dan krijgen we een vel papier in onze handen gedrukt, sluiten ons op in een hokje, pakken een rood potlood en geven middels een stip aan, wat we vinden.

Punt.

Heb ik niet gedaan, hebben WE niet gedaan en als ik de mensen in mijn omgeving hoor, waren er velen die er bijna eender over dachten, maar nu heb ik het eventjes over ONS.
Niet alleen was het voor veel mensen onbegrijpelijk, ook hadden de meesten nog de vorige STIPPEN in gedachten en tja, dat is ook niet iedereen goed bevallen toch?

Ik ben dus niet wezen stippen, voel me daar dus totaal niet schuldig over, welnee, die twee, of drie stipjes van ons doen er niet toe.
Die drie stipjes van ons, die er dus niet bij zitten, hoeft men nu minder te tellen, die drie stipjes doen totaal niks af aan dat inmiddels al getekende referendum.

En als je me vraagt, waarom heb je niet 'gestipt' dan zeg ik gewoon: het complete gebeuren berust op een immens grote farce, een grote klucht.
Net als toen de verkiezingen, want laten we wel zijn, we hebben massaal 'gestipt' oftewel gestemd maar is er IEMAND in je omgeving die blij is met de huidige gang van zaken? Is er iemand blij geworden van de uitslag?

Geen hond toch? Enne: die hoefden niet te stemmen, niet te stippen en niet in een hokje geduwd te worden.
Dus ik beken; niet gestemd en nog minder schuldig. Want het zooitje verandert toch niet, op zeker.

Schrijver: An Terlouw, 7 april 2016


Geplaatst in de categorie: politiek

3.2 met 4 stemmen 92Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Jetteke
Datum:
8 april 2016
Zo zie je maar weer dat je niet alles kunt geloven wat er geschreven en gezegd wordt. Ik snap dat het teveel is om je overal in te verdiepen. Dit was eigenlijk wel een aardig ver van de bed show en niet duidelijk genoeg voor een ieder die ging stemmen of niet. De een wist dit, de ander dat. In elk geval, een ieder moet doen waar hij of zij zich prettig bij voelt. Dus wees gerust dat je niet bent wezen stemmen voor het zooitje. Dat recht heb je ook.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
7 april 2016
Ik ben ook niet gaan stemmen, An. De envelop met stembiljet ligt ongeopend bij het oud papier.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 april 2016
Maakt niet uit, An, ik beschouw je nog steeds als een trouwe Nederlandse. Het was ook maar een raar gedoe om niets. Zelf heb ik uiteindelijk NEE gestemd en ben ik medewinnaar van wat eigenlijks? Ik hou heel veel van de mede-armen in Oekraïne en ik haat al die zelfverrijkende patsers met hun misleidende, geslepen praatjes. Ik wil alleen niet dat de valse rijkaards in Europa de valse rijkaards in Oekraïne gaan spekken en ondersteunen. Ook de kankerverwekkende fijnstofellende van het zware autoverkeer haat ik tot op het bot. Als kind hield ik al meer van paarden en zeer terecht. De blinde massa blijft maar door tuffen in hun zwaarvervuilende automobielen en scooters. Ik haat die stompzinnige dwazen, die in feite moorddadig bezig zijn!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)