Inloggen
voeg je column toe

Columns

Excuus

‘Excccc…Ik kan het niet Annelies, niet weer..!
Jawel Ard, dat willen ze van je, een ruimhartig excuus..doe nou eens je best..
Excucucu…
Laat maar, dan proberen we nog een keer ‘Fouten’.. goed in de spiegel kijken en zeg luid en duidelijk, lippen bij elkaar, ja goed zo:…FOUTENNN!.
Fffff…’

Zo’n van der Steur, die man blijft me maar bezighouden, zou die nou vannacht geslapen hebben. En de nacht daarvoor.
Ik bedoel je weet dat je straks voor rotte vis wordt uitgemaakt.
Het was niks, het is niks en het wordt niks. Je bent een klungelaar, een nepminister, een sloddervos, een draaikont, een prutser, kortom totaal incompetent. Je weet wat er gaat komen en dan toch een nachtzoen voor je vrouw, in je zijden oranje pyjama behaaglijk heen en weer schurken en van tukkestein. Dan heb je toch een gietijzeren ego, dat kan niet anders.
Mevrouw G vroeg me of ik zou slapen. Ik barstte uit in een hol gelach.
Ik zou een week voor het debat al nachtenlang handenwringend door het huis zijn gaan banjeren. ‘Ik ga niet, ik doe het niet, ik durf niet, ze nemen maar een ander.’
Ik mis dan ook ten ene male elke kwalificatie voor zo’n beroep.
Want je moet zakelijk en persoonlijk kunnen scheiden, iets wat bij mij onontwarbaar door elkaar heenloopt. Als, zoals laatst een pakketje verstuurd met Kiala (!)
twee weken op zich laat wachten en de klantenservice nergens op reageert, voel ik me persoonlijk aangevallen en zou ik ze stuk voor stuk de nek om kunnen draaien.
Je moet tegen kritiek kunnen. Iemand hoeft maar boos te kijken als onze boodschappenwagentjes elkaar toevallig toucheren, of ik mompel al ‘Sorry’, ..als eerste!
U hoeft maar vervelend op een van mijn stukjes te reageren en ik ben uren van slag.
Maar Ard niet, die murmelt iets over zijn stinkende best doen en er vol voor gaan. Ard zit vlak na een ferme afranseling in het Parlement gezellig met zijn vriendin in de koffiecorner aan de cola en maakt ook nog eens een selfie. Hij geniet!? De held!
Ik neem een voorbeeld aan Ard.
Niks geen excuses meer, ze kunnen de zenuwen krijgen allemaal, F..’ ‘m all..
U ook! En durf er eens wat van te zeggen!

Schrijver: trawant, 10 apr. 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 6 stemmen 820Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 apr. 2016
Inderdaad, Trawant, die Ard is een zelfingenomen betweter met de scherpste stierehorens van Nederland. Toch rijmt op Ard benard, maar dat laat de opgeblazen koekebakker niet zien. Liever pocht en paait hij op schijnheilige wijze voort, zelfs zijn partijgenoten in het ootje nemend. Ik kan me zelfs geen vrouw bij die leugenachtige stinkerd voorstellen. Inderdaad, Trawant, die staalharde arrogantie bij mensen zoals Ard is om kotsmisselijk van te worden. Vele topmensen pushen zichzelf met Haagse bluf omhoog, maar zijn kwalitatief gezien dikke losers en holle kwakzalvers. Ze werken met aangeleerde formules van gymnasium-leraren en universitaire professoren. De ware bezieling ontbreekt totaal. Zeg maar incompetentie op hoog niveau. Ze geloven vooral dat ze zelf heel erg belangrijk zijn, maar dat narcisme is doorgestoken kaart en gezien hun daadwerkelijke kwaliteiten pure farçe en volksverlakkerij. Kijk dieper, die Ard komt meer tot zijn recht als vuilniswagenarbeider!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)