Inloggen
voeg je column toe

Columns

Duivelse machthebbers in Turkije

We zijn nog amper bekomen van de rel rond Jan Böhmermann of we zitten alweer met een nieuwe, aanstootgevende kwestie in onze maag.
Het blijkt dat de protserige, humorloze Recep Erdogan al zo'n 2000 journalisten/schrijvers/columnisten heeft aangeklaagd. Die hoeveelheid zegt genoeg over zijn wanbeleid, dat vrije burgers op harde, wrede en pijnlijke wijze de mond snoert.
En wij maar denken dat het grote gevaar van die godsdienstwaanzinnige piraten van IS komt!
Erdogan zit voortdurend in zijn Superego en hij is vergald door zijn islamitische strengheidsleer, die o.a. vrouwen niet dezelfde rechten wenst te geven als mannen. Alsof mannen meer waard zouden zijn dan vrouwen. Ieder mens wordt gebaard door een vrouw, dat is mister Erdogan misschien vergeten met zijn patriarchale levensvisie. Hij denkt dat Allah een man met een lange, grijze baard is, maar Allah is voor deze banale en mislukte visie vele eeuwen langer aanbeden als een milde, tolerante, liefdevolle Godin, overal op aarde. Inclusief het respectvolle Pantheïsme.

De lieftallige columniste Ebru Umar is onlangs opgepakt door de Turkse politie en uit haar huis in Kusadasi gesleept. Dit gebeurde naar aanleiding van haar tweets op Twitter (vrije vogeltje!), waarin ze de boosaardige Erdogan terecht beledigde. De beledigingen kunnen niet groot genoeg zijn om zijn asociale wanbeleid te bekritiseren.
Natuurlijk is het niet alleen die schijnheilige Erdogan, die de boel belazert, maar zijn het ook de dwaze meelifters om hem heen, die hem om hun hoge, van het arme volk gestolen salarissen op de been houden.
De moedige vrijheidsstrijdster Ebru Umar is inmiddels gebeld door Mark Rutte, die haar heeft ondersteund.
Dat Ebru Turkije niet uit mag, is vrijheidsbelemmering en zet die Erdogan opnieuw voor schut.

In DWDD steunde de journaliste Fidan Ekiz haar collega op sublieme wijze. In de Amsterdamse woning van Ebru is inmiddels op brutale wijze een inval van boze Turken geweest, die daar een laptop van haar hebben buitgemaakt. Die boze Turken, die op de hand van de egoïstische volksmenner Erdogan zijn, dwepen met hun valse trots over een gedroomd Turkije, waar volgens hen zo ongeveer het Hemelrijk zou zijn.

Het is allemaal afbekkerij om voor de zogenaamde leider op te komen. Dan ben je in de ban van de indoctrinatiemethoden van die gewiekste manipulator, die zijn gestolen macht negatief misbruikt.

Tijdens mijn rondreis door West-Turkije heb ik vooral in de meest afgelegen en arme dorpen de mooiste mensen getroffen. Ik deelde de raki met hen en we hebben hartstochtelijk feest gevierd. De machthebbers zijn vaak de geldgraaiers en niet bepaald empathische zielen. De gemiddelde, Turkse medemens blinkt uit in gastvrijheid en saamhorigheid, dat wil ik graag gezegd hebben, omdat ik dat persoonlijk heb meegemaakt. Turkije wordt vooral door de heersende top verziekt. Reken dat in Allahsnaam de liefdevolle, onschuldige armen niet aan. De gewone, Turkse burger heeft daar geen enkele schuld aan. Het zijn die patsers aan de top, die het voor hen en ons verpesten. Middeleeuwse praktijken met despoten. De geschiedenis herhaalt zich, jawel, ook nu nog. Teveel rijkdom werkt bij teveel machthebbers duidelijk averechts inzake hun humanitaire opvattingen. Over die karig-humanitaire, anti-spirituele, dualistische oorlogen aanwakkerende koran zijn we het wel eens, denk ik.

Maar nu mijn grote verontwaardiging over enkele geïnterviewde, jonge Nederlandse Turken inzake de gearresteerde Ebru Umar. Sommigen noemen haar een kankerhoer en een slechte vrouw, die hun volk in diskrediet heeft gebracht. Die gozers kijken enkel naar de staatstelevisie van Turkije, die voor 85% in handen van die malle Erdogan is. Dat die jonge broekjes een aimabele, integere, intelligente columniste uitschelden voor 'kankerhoer' is niet alleen dom, maar ook zinloos. Het woord 'kanker' integreren als scheldwoord getuigt van een stupiditeit en minachting voor de vele mensen, die door deze akelige ziekte getroffen zijn. Iemand die zo'n scheldwoord gebruikt, gaat bij mij bij voorbaat al de mist in. De minachting voor de vrouw wordt op deze manier duidelijk uitgelicht. Één van die Turkse broekies noemde Ebru een slechte vrouw, die het Turkse volk in diskrediet brengt. Dit doet me allemaal aan de heksenvervolgingen denken.
Laat ik daarmee mijn statement bekrachtigen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 apr. 2016


Geplaatst in de categorie: misdaad

4,2 met 5 stemmen 130Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
28 apr. 2016
Helemaal eens met de column van Joanan en de reacties van Fred en An. Er wonen vele vredelievende mensen van Turkse afkomst in ons land, laten we dat vooral niet vergeten. Ebru hoort daar zelf ook bij. Ze is Nederlandse, maar van Turkse afkomst. Wat Erdogan nu doet, is zo enorm tegen alle mensenrechten, dat hopelijk heel Europa nu wakker wordt. Die man spoort voor geen meter. En zolang hij in Turkije de macht heeft, is er geen denken aan dat Turkije tot de Europese Unie toetreden mag!

Ik lees vandaag dat Ebru nu van haar dubbele nationaliteit af wil, ze wil haar Turkse nationaliteit kwijt. Ik hoop dat haar dat lukt, en dat er velen mogen volgen.
Naam:
An Terlouw
Datum:
27 apr. 2016
Joanan, ze sporen daar niet alleen TOTAAL niet, ze leven een eeuw te laat....krankzinnigheid Uw naam is Erdogan...ben benieuwd of ze me komen halen.....
Naam:
Fred
Datum:
27 apr. 2016
Erdogan is een viesmens.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)