Inloggen
voeg je column toe

Columns

Zomerstop

Wat nou, geen DWDD meer? En ook geen PAUW? Ach ja, het is mei, dus blijkbaar mooi geweest. Drie maanden zomerslaap (doorbetaald). Er gebeurt immers tot eind augustus niets meer in de wereld en het volk heeft genoeg aan brood en spelen.
Matthijs mag aan de zuurstof. Het was weer het bekende afgekloven werk. De usual suspects aan tafel, anderhalve-cents-meningen die als politicologische hoogstandjes werden opgevoerd, merendeel klotebandjes met een bak teringherrie, gepresenteerd als topattracties.
Onverstaanbare aankondigingen, kijkcijferpieken als 'Belse' Evi tafeldame was, veel stroop om nietszeggende monden en veren in onbeduidende achtersten, gênante adoratie voor de aanwezige professoren en af en toe een pareltje. Vooral als een coryfee het loodje had gelegd (Bowie, Zwagerman, mooi gedaan).

Te veel en te vaak: 'Volgende week in de winkel.'
Sywertje is upcoming en mocht een keer uitglijden, Felix blijkt passé.
Er zijn er nog meer afgeserveerd, mag Frenk van der Linden nog wel bij de familie, hoor ik daar Prem op de gang staan schuimbekken en is Robert Kranenborg inmiddels niet achter de frituur van de plaatselijke FEBO gesignaleerd?
Wat een smakeloze decadente vertoningen die voedselporno.
Pop up Musea wel weer een prachtig uitgewerkt idee. En Lucky soms hilarisch.
DWDD pretendeert de hartenklop van de tijd te volgen maar als ik aan mijn water voel, was dit het laatste seizoen dat die door het programma nog bij te houden is.
Hyperventileren is uit, we kunnen niet harder, sneller, hipper, vetter. De ergernissen van Jan Mulder bijten niet meer, net als de grapjes van keurige middenmoter Pannenkoek. Het was haat/liefde in mijn geval. Mijn werkgeheugen crashte soms van de duizelingwekkend hoeveelheid eenhapsinformatie. Als een diner met louter amuses, dat vult niet. De slinger heeft zijn hoogste punt bereikt en is op de weg terug. Naar eenvoud, echtheid en diepgang. Dijkshoorn houdt zijn ster al was het maar om de stijlvolle wijze waarop hij Denk afserveerde.

Als zelfbenoemd trendwatcher zeg ik dat we afhaken, zoals ik dat zelf de laatste maanden al deed. Rail Away mensen, Rail away, mark my words!

Schrijver: trawant, 25 mei. 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,2 met 9 stemmen 109Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
27 mei. 2016
Rake column wat mij betreft, beste trawant. Was er maar een programma of een presentator dat/die echt wat in z'n mars of haar venus had. Doet Eva Jinek nog mee? Of is ze al weer afgeserveerd? Ik ben bang dat het intelligentie-niveau niet al te hoog mag zijn van de coördinator of de bovenbazen. Het blijft me verbazen dat een land, een omroep of een regering het zich denkt te kunnen permitteren een maand of drie uit de lucht te zijn. Dat wijst er m.i. op dat mensen wat ze doen niet serieus nemen.
Zembla, Uur van de wolf, Tegenlicht, 3 Doc spreken me het meest aan. Voor het lichte is er gelukkig Graham Norton. Never a dull moment..
Naam:
J.de Groot
Datum:
26 mei. 2016
DWDD: De-Wereld-Draait-Dol, klopt toch?
Graag gelezen weer!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 mei. 2016
Toch denk ik dat maar weinig journalisten het uitputtende werk van Matthijs en Jeroen kunnen doen. Vooral Matthijs krijgt ruimschoots betaald voor zijn ADHD-programmastijl. Als hij moet inboeten op zijn megasalaris stopt hij er acuut mee, heeft hij gezegd. Dat die man niet aan een te hoge bloeddruk en hartfalen leidt, is een wonder. Soms struikelt deze poseur/sneldenker/snelprater over zijn eigen woorden. Dan wordt de speed-inname hem ook even te machtig. Alleen een cocaïne-verslaafde kan dat moordende tempo bijhouden, zou je denken.
Hij beschikt overigens wel over een respectabele kennis en prettig inlevingsvermogen.
Jeroen heeft meer dedain en houdt zich vaak arrogant op de vlakte als bewierookte dandy. Meningen verschillen meestal. Over die grapjesmaker, die niet grappig is, die aangebrande Pannenkoek zijn we het eens, maar wat die schande voor de dichtkunst, bierpromotor Nico D. betreft, sla je de plank mis, want die denkt dat zijn prozaïsche spreektaal allemaal hoogstaande poëzie is en daarmee houdt hij ons schandalig voor de gek.
Desalniettemin blijf ik de slijpstenen van beide programmamakers ook in de toekomst graag volgen. Ze zijn razendactueel en dat bevalt me wel.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
25 mei. 2016
Vlijmscherp geschreven column, die ik deels onderschrijven kan. Ze lijken inderdaad op elkaar, maar gelukkig neemt Pauw iets meer rust in zijn tv-uurtje. Nou ja, ietsje dan. Wil ik meer ontspannen tv kijken, dan val ik toch terug op (de Meesterwerken van) Witteman. Het kan de leeftijd zijn. Voor de jongere generatie moet alles snel. Te snel voor mij.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)