Inloggen
voeg je column toe

Columns

Mis- functioneren

Wanneer je in welke baan dan ook iets niet goed doet, krijg je dat op je brood. Zo gaat dat. Eenmaal in de zoveel tijd kun je te maken krijgen met een z.g.functioneringsgesprek, daarin kan jíj aangeven wat er niet lekker loopt, maar kan ook je leidinggevende aangeven wat er anders gedaan moet worden om je goed te laten functioneren, werken dus...gewoon werken.

Nou is er niks mis met werken, helemaal niet zelfs, maar ik baal lichtelijk als een stekker wanneer Van der Steur, die net als zijn kompanen een riant salaris verdient toe durft te geven dat zijn afdeling niet goed functioneert. Jawel, 'niet goed functioneert' durven ze het dan te noemen, terwijl we alleen maar toekijken wat er nu weer opgevreten wordt van ons geld, terwijl we met zijn allen weten dat het functioneren van de overheid te wensen overlaat, terwijl we allemaal weten dat ze er daar een potje van maken.

Al maanden gezeik om een bonnetje, al maanden gedoe rondom wel of niet geld naar Griekenland, al maanden oeverloos gezwam wat de klok slaat, neem jij zoveel vluchtelingen, dan neem ik er zoveel, het lijkt wel ganzenborden wat ze aan het spelen zijn en op de tafel ernaast?

Daar ligt Monopoly, want met géld kunnen ze gooien, met géld kan er veel geregeld worden, maar ik vraag me af: nú moeten mensen die in een baan beginnen, een bewijs van goed gedrag overleggen, krijgen bijna elke twee weken een gesprek én elke maand een functioneringsgesprek.

Zouden ze dat nou in Den Haag ook doen? En zo niet, wordt het dan niet hoog tijd dat ze ermee beginnen? Want je bent het met mij wel eens dat functioneren in Den Haag een woord is dat ze niet kennen hè?

Schrijver: An Terlouw, 26 mei 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 3 stemmen 64Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
28 mei 2016
ik ben ook verschrikkelijk kwaad, lieve An, op die Pipo's, die lappenpoppen, die zonder verantwoording te hoeven afleggen, door de hersenloze clan van het boevensyndicaat van de geldverdelers worden beschermd. Waarom? Omdat ze allemaal zwemmen in één en hetzelfde inteeltzwembadje van het politiek- annex geld- annex bestuur- annex machtspretpark dat affiliaties heeft over de hele aardbol. En dat de politie en het leger mag inzetten om overal in de wereld EERLIJKHEID, RECHTVAARDIGHEID en VREDE uit te roeien waar het maar even mocht gaan bloeien. 'This world is RIGGED' heet dat. Zoals bij matchfixing. Ik denk wel eens dat mensen die bidden voor het ingrijpen van de goden misschien wel meer kans hebben op verandering dan zij die protesteren, ageren of revoluties ontketenen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)