Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wie denkt zij dat zij is?

Edith Ingeborg Schippers is een Nederlandse politica voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Sinds 2010 is zij minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met de beteugeling van de zorgkosten als grootste uitdaging. Minister Schippers, de parel van de VVD en met haar bezuinigingen verantwoordelijk voor de afbraak van de volksgezondheid.

Op teletekst lees ik dat zij de tijd nog niet rijp acht om het kweken van embryo’s helemaal vrij te geven. Mijn inziens is deze vrouw onbekwaam om ook maar ergens inzicht in te hebben wat betreft zaken die onder volksgezondheid vallen. Haar kijk op wat wel of niet in een zorgverzekeringspakket zou moeten staan of waar zij zich wel of niet aan stoort wat in een apotheek verkrijgbaar zou moeten zijn, vind ik ronduit stuitend. Deze vrouw is een gevaar voor onze gezondheid en de gezondheidszorg.

Ik word zo moe van deze roeptoeters die maar wat met cijfertjes goochelen en denken dat iedereen nog gelooft wat ze te melden hebben. Dit soort onderzoeken kosten natuurlijk weer klauwen vol met geld en wie betaalt dit? Niet dat ik mensen geen kinderen gun maar embryo’s maken? De mensheid raakt al meer van het padje af qua acceptatie dat de natuur misschien niet voor niets een gang heeft waarom iemand geen kinderen kan of wellicht zou moeten krijgen. Het leven heeft meer te bieden dan te focussen op misschien het onhaalbare.

Overal wordt mindfulness toegepast om te dealen met zaken, misschien hier ook een optie voor. Kinderen zijn niet zalig makend. Ik zie met regelmaat mensen in mijn omgeving waarbij je jezelf afvraagt of dit nu zo een geslaagd ouderschap is. Mooi weer spelen voor de buitenwereld en binnenshuis gaan ze los tegen de kinderen. Wat dan door jou als buur wordt waargenomen.

Mensen die chronisch ziek zijn worden gekort en mijden heden ten dage zorg omdat ze het niet meer kunnen opbrengen. Medicijnen die te duur zijn, Eigen Risico dat niet betaald kan worden….
IVF wordt vergoed vanuit de zorgverzekeraar tot 3 pogingen. De verhoudingen over wat nu veel geld zou mogen kosten of wat niet is behoorlijk zoek. Mijn inziens is zwanger raken niet zo een noodzaak als noodzakelijke behandelingen als psychische opvang bij bijvoorbeeld mensen die kanker hebben. Dit wordt niet vergoed, zo kwam mij ter ore tijdens een interview met een vrouw in behandeling voor borstkanker. Het dunkt mij dat minister Schippers eerst maar eens goed gaat luisteren naar artsen over wat nu wezenlijk van belang is voor goede zorg. En dat dit ook ingezien wordt door zorgverzekeraars.

Schrijver: jetteke, 28 mei 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.8 met 6 stemmen 131Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
31 mei 2016
We delen enkele opvattingen over beleid in de zorg. Klein detail: in je proza en in de reactie op mijn korte commentaar tref ik enigszins plechtig taalgebruik aan, dat ik elders op deze site vaker aantrof. Mogelijk ben je een goede oude bekende. Tot schrijvens!
Naam:
Jetteke
Datum:
30 mei 2016
Len het is ook zeker waar dat dit heerschap zijn bijdrage aan de teloorgang heeft bijgedragen. De staatslieden zijn niet erg prijzenswaardig te achten qua betrokkenheid en inzichten.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
29 mei 2016
Vergeet staatssecretaris Martin van Rijn ook niet in de treurnis rond de zorg in Nederland. Met de drang om het mantra van stijgende zorgkosten te beteugelen, wordt ook goed en effectief beleid op akeliglosse schroeven gezet. Met als knappe oplossing de focus op de eigen regie en de hulp van de naasten.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
28 mei 2016
Jetteke, wijze, gewetensvolle, diepvoelende Jetteke, je verwoordt effectief hoe weldenkende mensen (een vreemde diersoort die politici graag uitgeroeid zouden zien) observeren waar belangrijke dingen faliekant fout gaan in de Nederlandse maatschappij. Jammer genoeg heeft het virus waaraan minister Schippers lijdt, al zover rondgevreten in de schedels van de andere lijders van onze samenleving, inclusief de doktoren ervan, dat we reddeloos verloren ronddobberen op de draaikolk van de maalstroom op weg naar het afvoerputje van de vergetelheid. Net als al datgene wat de Aarde in haar lange geschiedenis onder de zandlagen van de geschiedenis heeft begraven..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)