Inloggen
voeg je column toe

Columns

Van de regen in de (drup?) zon!

Zo werden we al op de hoogte gebracht van de komende nattigheid die (vanzelf) vallen zou als we net de deur uit moesten. Natuurlijk is het zuiden van ons kikkerlandje deze week getrakteerd op een hoeveelheid water die veel mensen misschien nog wel in 1953 voorbij hebben zien komen.

Wij niet, ik ben van ná die tijd, dus als ík veel water wil zien, moet ik naar Scheveningen of Zandvoort, daar kom je grote hoeveelheden tegen, maar Limburg en Brabant, nee die hoefden deze week die kant niet op, om zoveel water te zien, niks hoor. Het golfde gewoon door de straten.

In feite konden ze vanaf hun zolderverdieping het hengeltje uitgooien en vissen vanuit het dakraam, maar je moet er dus niet aan denken dat zoveel water door je straat loopt. Luguber gewoon en ineens begrijp ik de grote borden langs de weg waarop staat: dat men bezig is om de dijken te versterken. Da's beter ook, want ik denk dat elke dijk het begeeft bij een vloedgolf.

Wanneer je het nieuws gezien hebt van de week en zag dat de taluds langs de weg met een forse bui ineens OP de weg gespoeld waren, nou dan snappen we allemaal dat niet alleen de dijken versterkt moeten worden, maar dat er dus veel meer zwakke plekken zitten in en om het hele bedrijvennet.

In het zuid-westen viel het met de regen heel erg mee, de eerste druppels die we hier zagen en voelden waren er vandaag, natuurlijk net als je de deur uit moet, maar ach wie maalt erom, wat nat wordt, wordt ook weer droog, al zal het hier wat sneller gaan dan in het zuidelijke gedeelte van ons land.

Ik hou van water, maar het woordje 'te' moet er dan niet voorstaan.

Schrijver: An Terlouw, 11 juni 2016


Geplaatst in de categorie: rampen

3.7 met 3 stemmen 1.243Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)