Inloggen
voeg je column toe

Columns

Racen

Het is natuurlijk een bedenkelijke sport die Formule 1. Als je er al een groenlabel op zou willen plakken denk ik dat de lijm niet houdt en het label zelf verkruimeld is voor het de grond raakt.
Qua energiezuinigheid kom je al snel in de negatieve priemgetallen terecht.
De milieuschade die de rokende bolides aanrichten is niet te meten. Hectoliters kerosine worden verstookt, peperdure banden gemaakt van rubber uit derde wereld plantages in luttele rondjes versleten, hels lawaai doorboort de middenoorbeentjes van argeloze bezoekers.
Overal op de baan laat de alcoholmaffia zijn sporen na, Smyrnoff, Martini, Heineken. Alsof drank helpt om als eerste op de grid te staan.
Het hele circus trekt als een sprinkhanenplaag in talloze vliegtuigen over de wereld. Als de CO2 gecompenseerd zou worden was er geen plaats voor al die nieuwe regenwouden.
Miljoenen en miljoenen verdwijnen er in de duistere zakken van alleenheerser Ecclestone, abjecte regimes met voldoende smeergeld worden van harte welkom geheten in het circuit.
En dan heb ik het niet eens over macho’s als Hamilton, het onechte neefje van Memphis Depay, met diamantjes in beide oorlellen.
Ik zou dus niet moeten kijken, hautain het hoofd af moeten wenden en verantwoord verder lezen in Dostojevski of Van Dis…

Maar MAX mensen, MAX doet mee en uren voor de race word ik al bevangen door een sluipende spanning. Het tintelt door mijn ingewanden. Ik kijk ALLES, P1 t/m P3, de kwalificatie, de voorbeschouwingen met al die egootjes op de bank, de reclames.
Ik smul van Mol.
Tijdens de race - en zeker na zijn crashes in Monaco - denk ik Max hou ‘m heel, niet in the Wall of Champions, doe nou voorzichtig jongen, kijk uit! Ga maar even de pits in, rustig aan.
Maar hij luistert niet… Heerlijk!

Schrijver: trawant, 13 juni 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 4 stemmen 596Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)