Inloggen
voeg je column toe

Columns

Van Rijn

Beeld 6 uur journaal maandag:

Staatssecretaris Martin van Rijn op bezoek in een Verpleeghuis. Te midden van de hoogbejaarde, invalide, dementerende bewoners brengt, hij glimmend van zelfgenoegzaamheid, het nieuws dat het de coalitie behaagt heeft om de aangekondigde bezuinigingen op de langdurige zorg af te blazen.
Dat is me wat, het recreatiezaaltje waar anders langdurig gezwegen of gedut wordt staat op z'n kop, spontaan applaus breekt los.
Wat heerlijk en dank u wel meneer! We hoeven niet meer tot 3 uur 's middags in een poepluier te zitten en we kunnen zelfs een keer in de week onder de douche, er kan meer hulp komen dan twee jonge stagiaires op een afdeling van 25 ouderen.
Banen blijven plotseling behouden.
En van Rijn zit daartussen! Schaamteloos. Met droge ogen. De apparatsjik van de Zorg.
Het is te gênant voor woorden, mijn maag draaide om. Ik zie hem nog bij Pauw in discussie met de oude man die beschreef onder welke erbarmelijke omstandigheden zijn vrouw in het verpleeghuis moest leven. Koel reagerend op die indrukwekkende smeekbede. De man die korte tijd later onverwacht overleed. Van Rijn die zijn eigen vader afbrandde vanwege diens kritiek op zijn beleid.

Rutte en Samsom die alvast even een cadeautje uitdelen als voorschot op de verkiezingen. Dat pakje lag natuurlijk allang in de kast. Dezelfde kast waar al die bewoners en al dat personeel door diezelfde van Rijn opgejaagd waren.
Het is het beproefde politieke recept. Verspreid rampberichten voor 1 miljard, trek de helft terug en je hebt de andere helft onder gejuich van de slachtoffers binnen.
Het is cynisme ten top. Ik word er echt kotsmisselijk van.

Schrijver: trawant, 15 juni 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.9 met 7 stemmen 397



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
15 juni 2016
Email:
ajkuperushotmail.com
Een rake column, waarbij jij de spijker op z'n spreekwoordelijke kop slaat; tijd voor rechtvaardigheid op meerdere fronten...!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)