Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wederom de lift

Om maar in beweging te blijven (da's tenslotte gezond nietwaar?) bracht 'k maar weer een zakje vuil naar de container. Een kort tripje, kost niks, een groet hier, een glimlach daar.

Nadatb ik het vuil in de daarvoor bestemde ruimte gedeponeerd heb, wacht ook dit keer een mede-bewoonster gezellig eventjes bij de inmiddels geopende lift.

Hoe gaat het, vraag ik haar, ze kijkt me aan en zegt: goed hoor en met jou? Ik zeg 'goed hoor' terwijl we beiden in de lach schieten. Tja weet je: wanneer we onze ziel hier in de lift leegmaken, komen we geheid nooit meer thuis.

We praten nog even over een inmiddels vertrokken buur, een op handen zijnde vertrekkende buur, een overleden buur en wensen elkaar dan een heel fijne avond toe. Maar ik zeg je wel, als de avond zo is, als de dag was, dan hoor je mij niet mopperen.

Gezellige mensen "eventjes op de koffie", een leuk cadeautje in de brievenbus, een gezellig kind aan de telefoon en als klap op de vuurpijl stuur ik een column in, die vervolgens op het blad Dagcolumn staat; je begrijpt: mijn dag kan ondanks de regen;
Niet meer stuk want het zijn de kleine dingen die 't 'm doen...

Schrijver: An Terlouw, 16 juni 2016


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.5 met 2 stemmen 287Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)