Inloggen
voeg je column toe

Columns

Het geluid van de regen.

Heb net de auto op de oprit geparkeerd (inkopen gedaan), dat de regen in grote pletsende druppels naar beneden duikt. Ik heb geen zin om uit te stappen. Het voelt even goed in deze kleine ruimte ... en ik luister en luister. Ook de regen heeft zoveel geluiden, kent zijn eigen ritmes van traag, zware, legato drup op het ijzeren dak, naar pletsende staccato uiteenspattend water op het raam ... Één waterdrop uiteenknallend in duizenden kleine wateratoompjes, elk met dezelfde waarden, zelfde eigenschappen en toch in vorm ook weer anders dan zijn oorsprong.

De regen blijft roffelen en doet mij denken aan mijn regendrum, maar ook aan het ruisen van de bomen, aan het spel van rollend water op het strand dat miljoenen zandkorrels over elkaar laten vrijen.
Stilte tussenin, naar bijna geen geluid, dan net één plens om dan weer van andante naar allegro en in volle kracht toe te nemen en ik wacht en wacht vol verwondering om dit spel en het terugkeren naar dolce tonen.
Ik adem mijn tijd in,even weg van de wereld en laat mij opslokken in de melodie van dit natuurlijk ritmische gebeuren ....tot de zon haar regenbogen gaat kleuren!

Schrijver: Katty
Inzender: Katty wijns, 25 juli 2016


Geplaatst in de categorie: natuur

3.5 met 11 stemmen 128Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)