Inloggen
voeg je column toe

Columns

De scoot die......deel 3

En zo kroop zij vanmorgen in de telefoon, het eerste gebeld met de gemeente. Tja, de gemeeteambtenaren waren niet bepaald blij, wel met haar telefoontje maar niet echt met al het gedoe omtrent die scootmobiel die na alle (loze) beloften nog steeds niet geleverd was. Er bleken meer klachten te zijn en dat gaf het slachtoffer dan toch weer een beetje moed.

Met aan het einde van dat gesprek de woorden: als er iets is, gewoon bellen hoor, drukte ze na netjes gegroet te hebben op het rode knopje. Zo, gewapend en wel begon ze met bellen naar het bedrijf. Ze kende het nummer bijna uit haar hoofd, wat al aangaf dat ze vaak genoeg gebeld had, maar dat terzijde.

De eerste dame die om half negen opneemt, moet eerst helemaal worden ingelicht en er wordt naar de geboortedatum gevraagd...o ja ik zie het hier staan, zegt de dame in kwestie, ik zal u even doorverbinden met....de afdeling die erover gaat. Even wachten, tja dat had ze al genoeg gedaan en deed dat ook nu.

Er komt een dame aan de telefoon die zich netjes voorstelt, zegt: oei er is veel niet goed gegaan geloof ik, nou dat is de understatement van het jaar, er is níets goed gegaan, want er is geen scootmobiel en mevrouw zit binnen...dan zegt de dame: ik bel u zo terug, maar ja, zíj wist inmiddels dat dit soort beloftes niet werd nagekomen en ventileerde dat dan ook.

Mevrouw, geloof me, binnen een uur bel ik U terug, en verdomd, drie kwartier later ging de telefoon, de dame in kwestie met de opmerking: dat de scoot die gisteren zou worden afgeleverd, nergens te vinden was. Ze zei: daar is een programma voor: opsporing verzocht? Eventjes lachen maar al snel over tot de orde van de dag.

Dan zegt de dame: er zal een nieuwe moeten komen en die komt dan morgen; néé, zegt ze, niks morgen, ze zegt erbij dat ze inmiddels contact heeft gelegd met de gemeente, die dit ook geen manier van doen vindt, hij komt vandaag! U gaat me niet weer een dag en dan ook morgen weer vastzetten zodat ik geen kant op kan.

Het bleef even stil aan de andere kant en de dame in kwestie zei: u heeft gelijk. Ik ga ervoor zorgen dat er door een koerier vanmiddag een scootmobiel komt, zodat u in elk geval even geholpen bent, volgende week komt de monteur dan langs om de aanpassingen te doen. Tevens zegt ze: niet omdat ik u ongezellig vindt, maar ik hoop u niet meer te horen.

Ze zegt: ik u ook niet, maar ik ga stuiteren als er niks gebeurt vandaag....het is net een soap en weet je, de sprookjes van Andersen kunnen zo met een aantal hoofdstukken worden aangevuld en dan in deze tijd. De dame lacht, ja zij wel, maar het slachtoffer zit binnen, nog steeds...

Wordt vervolgd.

Schrijver: An Terlouw, 8 september 2016


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.2 met 4 stemmen 84Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)