Inloggen
voeg je column toe

Columns

Verkiezingspropaganda

Het is weer zover. De verkiezingen komen eraan en de beloftes en de voorstellen vliegen ons weer om de oren. En o ja, het spijt de minister president enorm en daarom zegt hij zowaar sorry.
Maar wat heeft de burger daar aan, nu de scheuren in de muren van de Groningse huizen zitten? Of dat medicijnen niet meer betaald kunnen worden of dat je je huis bent uitgezet door schulden omdat er geen betaald werk meer voor je is? Of er is wel werk maar je kunt alleen flexwerk op basis van een nul-urencontract krijgen waardoor je weinig of niets kunt opbouwen. Of rest je nog om ZZP'er te worden wat weinig tot geen zekerheden biedt.

Het groeiende leger ZZP'ers verdient gemiddeld zo'n tien procent minder dan werknemers in loondienst, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) eerder dit jaar bekend. Dat wordt niet altijd verklaard door ervaring of opleidingsniveau. Vakbond CNV meldt in dit verhaal dat zij in alle cao's afspraken wil maken over het tarief voor ZZP'ers. Het inkomen van een werknemer wordt beschermd door de cao. De groeiende groep ZZP'ers heeft die bescherming niet. Veel ZZP'ers zijn niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid en bouwen geen pensioen op. Werknemers hebben dat wel geregeld in cao's, zo meldde de NOS eerder dit jaar.

Ondertussen in Den Haag strijden de egootjes weer om een plekje in het aankomende rariteitenkabinet om de scepter over het plebs en de multinationals te zwaaien. Het plebs dat al minder te vertellen krijgt en de multinationals des te meer. Via postbussen in Nederland kunnen zij vanuit het buitenland opereren om hier goedkoop uit te zijn qua belastingen. En ook als de EU straks fiat geeft voor TTIP/CETA, krijgen bedrijven een fiat om ons land aan te klagen als zij vinden dat zij te weinig winst kunnen maken met hun bedrijf door de wetten van ons land. Hier ligt een taak voor onze regering om NEE te gaan zeggen. Canada heeft al aangegeven dat het hier een grote misrekening mee gedaan heeft. Het zou onder de aandacht gebracht zijn als onder meer goed voor de sociale omgang met de VS. De handtekening werd gezet tijdens het fotomoment zonder dat men de precieze inhoud kende. Canada staat vierde op de lijst van landen die dit verdrag zijn aangegaan, zo bleek uit een aflevering van Tegenlicht bij de VPRO. In deze lijst komen ook ontwikkelingslanden voor.

De SP is een actie gestart om de zorg weer betaalbaar te maken en om deze eigen-risico-vrij te maken. Dat belet de zorgverzekeraars niet om het eigen risico volgend jaar tot 500 euro of meer te brengen, zo dacht de SP die de marktwerking in 2012 al als hoogste troef inzette voor de verkiezingen. Het was niet genoeg om de verkiezingen te winnen. Dit jaar zijn zij op de SP-Provinciedag Noord-Holland huizen langs gegaan met fractievoorzitter Emile Roemer om de burger te bereiken. De tijd zal leren of dit wel genoeg is en de vasthoudendheid om de zorg weer betaalbaar te krijgen. Een artikel van twee dagen geleden berichtte dat het eigen risico volgend jaar gelijk zal zijn aan dit jaar maar dat de premie met € 3.50 omhoog zal gaan.

De PVV, Partij Voor de Vrijheid, presenteerde onverwachts het verkiezingsprogramma in concept via de Facebook pagina van Geert Wilders. Dit vind ik op zich toch wel verbazingwekkend dat hij dit onder zijn eigen naam zet en niet als partij. Naast het conceptverkiezingsprogramma staat:

Beste vrienden van de vrijheid,

Welkom op mijn Facebookpagina.
Vandaag presenteer ik hier het conceptverkiezingsprogramma.
Wilt u reageren e-mail dan naar nederlandweervanons@pvv.nl.

Ontzettend bedankt voor jullie steun.
Op 15 maart wordt Nederland weer van ons!

Geert

conceptverkiezingsprogramma ( https://www.facebook.com/202064936858448/photos/a.222674408130834.1073741828.202064936858448/227859140945694/?type=3&theater )

Is het nog niet van ons dan? Hoe wordt het meer van ons meneer Wilders, wanneer u met de scepter over het rariteitenkabinet zou mogen zwaaien? Ik houd mijn hart vast, de dag dat dit zou gebeuren. Kan niet zeggen dat ik hier veel vertrouwen in ga hebben.

Groen Links hebben belofte Jesse Klaver als fractievoorzitter. In zijn biografie op de site van de Tweede Kamer staat dat hij bij zijn aantreden als fractievoorzitter tegen zichzelf zei dat het enige wat tussen hem en zijn dromen instond, de angst om te falen was. En dat wanneer hij die angst los zou laten, alles mogelijk kan zijn. Verder zegt hij dat in Nederland bij iedere verkiezing opnieuw verandering beloofd wordt, maar dat we vervolgens meer van hetzelfde krijgen. 'Alle gevestigde machtspartijen geloven in het economisme: ieder maatschappelijk debat wordt platgeslagen tot een geldkwestie.'

biografie Jesse Klaver( https://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/klaver-jf-gl/biografie )

Altijd weer zal moeten blijken in hoeverre men de beloftes waar kan maken in de coalitie die aangegaan wordt met andere partijen. Het is geen gemakkelijke opgaaf regeren. En zeker niet om integer om te gaan met macht. Ik hoop van ganser harte dat u als kiezer bewust en integer gaat stemmen opdat de huidige politiek een kans krijgt een andere koers te gaan varen. Zoals het nu vaart, vaart het als een schip zonder kompas dat maar geen grens lijkt te kunnen stellen aan hoeveel vracht het schip nu eigenlijk kan dragen.

Schrijver: jetteke, 10 september 2016


Geplaatst in de categorie: politiek

3.8 met 4 stemmen 85Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 september 2016
Laten we wel wezen, het is nogal een ingewikkelde klus om alles in goede banen te leiden. Door de industrialisatie en de communicatieve individualisatie is dat nog moeilijker geworden. Jesse James 'Klavertje-Vier' lost dat zeker niet op, omdat hij een pas ontpopt groentje met te hoge ambities is. Heimwee naar Femke. De grauwe reiger Geert staart zich blind met zijn banale strijd om Nederland weer van de 'echte' Nederlanders te maken. De aarde is al eeuwen een mengelmoes van volkeren. Geert is dus zelf hartstikke achterlijk!... En zijn tamme volgers idem dito!... Zelf ga ik SP stemmen, omdat ik Emile Roemer nog wel vertrouw!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)