Inloggen
voeg je column toe

Columns

Het vermogen, onbelast voor de Koning

De kamer is rep, ook in roer, want door een wet die maar liefst veertig jaar oud is, ooit in werking gebracht door onze Prins Bernard tja, die wet die geldt nog steeds voor het Koninklijk Huis, das eventjes mazzel zeg, das echt puur geluk, dat is eigenlijk elke maand de staatsloterij winnen. En verdraaid dat IS het ook.

Dat ze veel geld ontvangen, oké, daar kan ik inkomen, want een uitkering is ook weer zo wat, dat ze veel geld nodig hebben en gebruiken, snap ik ook nog wel. Mijn begrip zakt al iets als ik hoor van het enorme bedrag wat Prinses Amalia ontvangt.

Want leg een kind maar eens uit, dat €5 per week meer dan zat is, maar dit terzijde. Neen, het Koninklijk Huis is sedert decennia verstoken van het betalen van belasting, daar waar wij, het gewone volk, soms krom liggen om welke belasting dan ook te moeten betalen, hoeven zij dat niet, vanwege een wet van veertig jaar oud.

Als wij, het volk sparen, op een bank dan moet je dat opgeven, want dan bezit je vermogen, en over dat vermogen: betalen we belasting, maar het Koninklijk Huis dus niet. Weet je: de belasting die is voor de staatskas en de staatskas is voor ons allemaal, door ons allemaal maar het Koninklijk Huis wordt sinds veertig jaar gevrijwaard om daar iets aan te doen.

Volkomen onterecht en nog meer: misplaatst. Want als iedere inwoner dit moet, asielzoekers daargelaten, dan moet toch zeker de Koning het goede voorbeeld geven. Schrap die wet en betaal mee, oké, of hij met terugwerkende kracht nu aan de beurt is, dat weet ik niet, maar dat het niet klopt, dát weet ik wel.

Dus vul die staatskas en schrap die wet. Zo simpel is het.

Schrijver: An Terlouw, 12 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: koningshuis

3.5 met 2 stemmen 908Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
14 oktober 2016
Je hebt wel gelijk in wat je schrijft, An. Maar weet je, dit is zo'n onderwerp waar ik me nou helemaal niet druk om maken kan. Al krijgen ze nog zoveel salaris, al hoeven ze nog zo weinig of geen belasting te betalen, ik zou voor geen miljoen met ze willen ruilen, zo'n leven in een glazen kooitje zonder privacy. Dan kies ik er liever voor om te kijken wat er in de aanbieding is bij het boodschappen doen, zonder paparazzi achter me aan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)