Inloggen
voeg je column toe

Columns

Nieuws en feitjes door T.U.I.G van der Riggel

De nieuwe Samsung 7 is terug gehaald door de fabriek! Volgens de Amerikaanse consumentenwaakhond Fikkie zijn alleen in de VS al 92 meldingen van ontploffende Samsung accu's gemeld waarbij 26 mensen brandwonden opliepen. In Nederland heeft de Samsung de markt zelfs niet bereikt door alert optreden van onze dappere terreureenheid. De IS schijnt overigens de ontploffingen hebben opgeëist, en krijgt ze uiteraard per omgaande retour.

Verder was Nederland even wereldnieuws door het bericht dat er een doorbraak is in het neutraliseren van luchtverfrissers. Met name de geurverfrissers van Blokker zijn nauwelijks te bestrijden. Verfrissers en diverse geurkaarsen als “bananengeur voor U”, “ grapefruit voor fris ruikend vuilnis” en “Citrus Grof voor wegwerken van urinegeur”, zijn een groot risico voor de gezondheid en nauwelijks te bestrijden.

Mensen vanaf zestig jaar die extra gezondheidsrisico lopen, mochten zich jaarlijks preventief met geconcentreerde varkensstront in laten smeren. Bejaarden boven de zeventig mochten zich zelfs elke drie maanden laten inenten met het geconcentreerde zweet van een terminale langstaart-everzwijn in zijn laatste stuiptrekkingen.
Dit allemaal om ongezonde frisse geuren tegen te gaan en te vervangen door de gezonde stank van mest in ontbinding.

En nu dus die doorbraak. De geur-onderzoekster Alexandra Clubhuis kwam er bij toeval achter dat honden de oplossing zijn tegen de opdringerige frisse geuren.
Alexandra: ‘Wat ik nooit doe, deed ik nu bij toeval wel. Ik nam een hond mee naar huis en liet hem een week logeren . Na een week was de stank van de hond zo overweldigend groot, dat alle frisse geuren als sneeuw voor de maan verdwenen. Kunt u mijn opwinding voorstellen toen ik deze verlichtende ervaring had? Ik voel mij als herboren en uitverkoren aldus de opgetogen Alexandra Clubhuis..
Intussen worden overal ter wereld kerkdiensten gehouden om voor deze doorbraak te danken.
Hondenhokken, als monument, groeien als paddenstoelen uit de grond en worden bedolven onder de bedorven zonnebloemen en de kadavers van in ontbinding zijnde knaagdieren.

De reclamewereld is er inmiddels op ingesprongen. De hondenfokkerijen maken gouden dagen mee.
De wereld zal penetrant veranderen...

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel
13 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.6 met 5 stemmen 2.313Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
15 oktober 2016
Leuke parodie, beste TvdR, je voegt een welkom element van overtrokken humor toe, ad absurdum, hetgeen dit bepaalde onderwerp van onze overspannen bestrijding van uitlaatgassen in al z'n kwalijk-riekendheid laat uitkomen..
Naam:
Karel Jong
Datum:
13 oktober 2016
Met Van der Riggel kan je vast lachen in de bar, op een feestje of bij de koffieautomaat in saaie kantoren.
Echter, zo op beeldscherm komt de tekst op mij nog te krampachtig lollig over. Eigenlijk een beetje 'te veel van het goede'. Jammer, want 'over the top' gaan kan op zich dolkomisch zijn. Overigens is dit slechts mijn observatie. Andere lezers kunnen Van der Riggels humor prima waarderen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)