Inloggen
voeg je column toe

Columns

Stockholm Syndroom

Ik moet het zeggen. Voordat het te laat is. En iedereen er met open ogen en verbijsterd verstand is ingelopen. In het verstikkende drijfzand van de politiek correcte stemmingmakerij van het gemobiliseerde 'linkse' front dat, zonder maar het geringste onderzoek te doen, afgaat voor z'n sympathie op de pathologische leugenmachines die de hedendaagse 'kritische' media zijn geworden.
Gisteravond was het weer zover, bij Pauw. Wie zaten daar? Heet die Muiswinkel? Heet zij mevrouw Kamerbreed? Ze zijn te pathetisch voor woorden. Maar ze kweken net als die andere o zo goedgebekte en gecoiffuurde opiniespuiers (die van het taalspelletje en die van het niets-uur) een klimaat van psychologische hoogspanning voor het 'enige juiste kamp' waar me de 'griezen fan oer de grauwen' gaan.
Ik wijt het aan het Stockholm syndroom: de totaal misplaatste sympathie die ontstaat tussen de 'aardige en sympathieke' crimineel en zijn (in dit geval haar of hun) slachtoffer dat z'n uitzichtloze gevangenschap vergeten is.

Ik heb er vaker voor gewaarschuwd: in Nederland wordt nadenken en geïnformeerd zijn over de ijskoude en staalharde feiten ondergeschikt gemaakt aan 'politiek correcte' op emoties en misleide sympathieën gebaseerde opinies.
Kijk nou es aan! Die Donald is toch een aanfluiting!
Die Hillary is toch sympathiek?! Wat ze allemaal al niet is geweest! First Lady nota bene! De vrouw van de sympathieke ex-president en weldoener Billy Clinton!
De meest vooraanstaande familie van Amerika! Met hun overal in de wereld hulpverlenende organisatie: de Clinton Foundation! En kijk eens hoe betrouwbaar zij is, deze echte DAME! Hoe ze altijd voor feminisme is geweest, hoe ze voor seksegelijkheid is opgekomen!

Ik zag het bij de nieuwe advocaten van Holleeder.
Ik zag het bij de advocate van de moordenaar van Els.
Ik zie het bij mezelf gebeuren als ik niet heel goed oplet.
Dus het is niet dat ik het iemand verwijt.
Daarvoor zijn de samenzwerende verdeel-en-heers propagandamachines té 'ínsidious' - is dat doortrapt?- is dat arglistig?- zeg het maar.
In ieder geval zó onbedenkbaar misleidend dat iemand mij er in een vorige column van betichtte 'cynisch' te zijn.
Dat komt er van als je je werkelijk verdiept in de cynische wereld achter de schermen van de politiek correcte mistbanken die de inter- en nationale media met grote stoommachines de wereld en onze hoofden inblazen. Dan denken de aanhangers van de correcte publieke opinie dat de boodschapper de boosdoener is.

Maar er is geen kruid tegen gewassen en geen kruit tegen te ploffen.
Dus blijf maar geloven in de eerste vrouwelijke president (na de eerste zwarte president) en blijf maar tekeergaan tegen de vastgoed-aas en vertrouw maar op je dolgedraaide emotionele kompas van compassie. Ik neem je echt, eerlijk, niets kwalijk.

Ik zeg alleen: word wakker, we worden gegijzeld.
Nu, als voorproefje, als appetizer, door de Klingons, door de stemmingmakers, door de propagandapausen, door de sympatizers, door de deceptiehandelaars van de status quo, maar kom niet bij me aankloppen dat je het niet wist als de hoofdmaaltijd door onze van dankbaarheid snikkende kelen wordt geperst.

In Godsnaam, gebruik je hersens om na te denken, niet je emoties.
Die zijn daar niet voor. En voed je denken niet met emoties.
Dat is als een benzinemotor met diesel vullen.

Schrijver: Ton Hettema, 16 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.6 met 5 stemmen 2.876Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Hanneke van Almelo
Datum:
16 oktober 2016
We zijn in de veronderstelling dat de westerse media het nieuws objectief selecteren en presenteren. Niets is minder waar. Er wordt zorgvuldig gevijld en gedokterd, en dus gestuurd. Gelukkig is er internet met alternatieve nieuwsbronnen. Die moet je dan wel zelf actief opzoeken, natuurlijk.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 oktober 2016
En wat als die zogenaamd politiek correcte Hillary het presidentskantoor gaat bewonen? Dan gaat die First Gentleman Bill zich stierlijk vervelen en kattekwaad uithalen met zijn sigaar uit eigen doos. Het lijkt wel alsof diegene met de minste sexschandalen gaat winnen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)