Inloggen
voeg je column toe

Columns

Nieuws door de ogen van T.U.I.G van der Riggel

Het is de laatste tijd toch wat met het nieuws. De ene ellende na de andere.
Neem nou het volgende:
Enkele jaren geleden sloot hij zich aan bij IS, nu wil hij graag terug naar Nederland. Toch begrijpt Termuntenzijlenaar R.M (22) dat het niet makkelijk wordt als hij is teruggekeerd: “Ik zit hier nu al maanden niks te doen in een of ander kamp.” Dat gaat ten koste van mijn CV.”

“Je weet hoe dat gaat op zo’n sollicitatiegesprek”, moppert R.M. “Je bereidt een professioneel gesprek voor over je werkervaring als IS-strijder, je training-on-the-job en je passies, maar het enige wat ze willen weten is waarom je een tijdje niets gedaan hebt..”

Veel IS-herintreders ervaren dezelfde problemen. Jobcoach Stanley Mes zegt hierover: ”laat niet meteen je koppie hangen als het even niet lukt. Ga desnoods als Krimi-clown aan de slag. Laat kinderen schrikken als je vanuit de bosjes met een mes op ze af rent. Of duw, als er een vrachtwagen aan komt rijden, een bejaarde de weg op als die wil oversteken. Nogmaals er is genoeg te doen voor knullen met jullie ervaring,” aldus de jobcoach.

Over Termuntenzijl gesproken:
Gisteravond is in het centrum van Termunterzijl een vrouw aangehouden zonder make-up. Connie Veren, woordvoerster van de opmaak-politie, deelde mee dat de verdachte vrouw in afzondering is geplaatst. Zij wordt verdacht van meerdere tijdstippen waarop ze de make-up regels heeft overtreden. Inmiddels is huiszoeking verricht bij de verdachte en daar kwam naar voren dat er o.a geen oogschaduw werd aangetroffen. Ook na urenlang technisch onderzoek naar de aanwezigheid van rouge en lippenstift moest de forensische dienst constateren dat beide, bij de wet verplichte make-up artikelen niet konden worden aangetroffen. De verdachte blijft nog zeker drie maanden in verzekerde bewaring.

Tenslotte nog wat heet nieuws over Trump. De presidentskandidaat is nog meer gedaald in de peilingen vanwege de inspanningen van de Fins-Amerikaanse onderzoeksjournalist Per Ooijevaar, die wekenlang onderzocht of er nog vrouwen bestonden die niet zijn aangerand door Trump. Slechts één vrouw, de 93-jarige Groenlandse Akulluana Tekkeitsertok beweerde nooit te zijn aangerand. ‘Wat is trouwens een Trump?’ vroeg zij verbaasd. Zij verklaarde nog er spijt van te hebben nooit te zijn betast. Trump schoot onmiddellijk omlaag in de peilingen na dit opzienbarende en voor Trump vernederende resultaat. Hij had nooit kunnen vermoeden dat er nog één, door hem niet aangetaste vrouw, zou rondlopen op deze aardbol.

Hier mag de mattenklopper overheen...

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 18 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.4 met 7 stemmen 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)