Inloggen
voeg je column toe

Columns

Nieuws door de ogen van T.U.I.G van der Riggel

Nieuwsfeitjes door de ogen van T.U.I.G van der Riggel

OLIFANTJE GEBOREN:
In Artis werd deze week een olifantje geboren. Jazeker, en omdat ik het maar zes keer voorbij zag komen op tv, noem ik even voor de securiteit, waar:
-het journaal
-editie nl.
-rtl late night
-Pauw
-Achter het nieuws
-RTL life

Dat andere , mindere nieuwsfeitjes zoals oorlogen rampen en andere vaak voorkomende calamiteitjes, door deze glorieuze gebeurtenis iets minder aandacht krijgen, valt goed te verdedigen.
Verklaard tegenstander van Olifanten in het algemeen en dierentuinen in het bijzonder ,Conny Plassen, voorzitter van de Stichting “ sta op tegen dieren”,bracht in haar weekblad “ Dieren wat moet je ermee!”, de volgende verklaring over de geboorte: ‘Jong Mediamomentje geboren in Artis. Moeder en gratis publiciteit maken het goed.’

GEHOORZAME HOND AFGEMAAKT
In Termuntenzijl werd onlangs een man opgepakt die een hond prees omdat de hond gehoorzaam gedrag vertoonde. De man werd onmiddellijk in de boeien geslagen en kreeg ter plaatse ook een boete van negentig euro. Daarnaast zal hij worden berecht wegens het in bezit hebben van bij de wet streng verboden Hondensnoepjes. De ons omringende landen hebben hun ambassadeurs teruggeroepen voor overleg. Die landen zijn bang dat het prijzen van honden zal overwaaien naar hun landen. In die landen is het usance dat tamme honden die ook nog gehoorzaam zijn, niet mogen worden gefokt. Na overtreding van die wet kun je zelfs tegen een doodstrafje op lopen in die landen.
De hond werd voor alle zekerheid afgemaakt.

ONTEVREDENHEIDSONDERZOEK
Een recent onderzoek bewijst dat “Ontevredenheid” in de wereld steeds eerlijker is verdeeld. Een steeds groter deel van de wereldbevolking deelt nu in ontevredenheid.
Hoewel de resultaten hoopvol zijn, waarschuwt onderzoeker Will Niks voor te vroeg optimisme. “In sommige delen van de wereld, zoals West-Europa en Canada, is de situatie nog altijd schrijnend. In Nederland is alle ontevredenheid in handen van 11% van de bevolking. 89% van de bevolking heeft geen toegang tot daken om af te springen en treinen om voor te springen”, aldus Will Niks.
De grootste bedreiging voor de wereldontevredenheid lijkt een stijgende economie te zijn.. Niks: “Als je meisjes en jongens jarenlang ongestoord alles kan geven wat hun hartjes begeert, moet je niet raar opkijken als dat ten koste gaat van je ontevredenheidspreiding.”

Hier mag de mattenklopper overheen

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 20 okt. 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,8 met 5 stemmen 45Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)