Inloggen
voeg je column toe

Columns

Dolgedraaide Verkiezingshitte

Kijk, wat IK nou weer raar vind, wat iedereen weer raar van MIJ vindt, is dat iedereen het raar vindt dat Trump niet bij voorbaat aanneemt dat de controle (en de telling en de uitslag) van de komende verkiezingen eerlijk en zonder gesjoemel verloopt.

Vindt de verkoopster van de AH of de Plus het raar als ik mijn bonnetje controleer?
Voelt de gerant van het hotel waar we hebben gelogeerd en gedineerd zich beledigd als ik de eindafrekening check?
Voel ik me in de kuif gepikt als ik iemand smeergeld betaal in een gesloten envelop (Maffia) of in een koffertje (Koninklijk huis, Brussel) wanneer de ontvanger zegt: wilt u nog een kopje koffie, dan tellen we het even na?
Is het vreemd als iemand iets beweert wat je niet weet, dat je dat dan even verifieert?
Zal de uitvinder van een nieuw type fiets rood aanlopen als je vraagt of je 'm even mag proberen (testen)?

Wie vindt dat in deze gevallen de twijfelaar een idioot is, boordevol wantrouwen, bij voorbaat complotten ziet, of volstrekt paranoïde is, zal toch eens in de spiegel van de hierboven gegeven voorbeelden moeten kijken

Is iedereen dan vergeten hoe in 2000 bij de verkiezing tussen George W Bush en Al Gore de uitslag van de Florida-stemmen werd aangevochten?
En dat uit het hele daarbij opgetrommelde circus, compleet met fanfare's, tetterende olifanten, slappe-koord-dansers, gedresseerde poedels, schaars geklede acrobaten en clowns in zwarte toga's, bleek hoe wankel en precair het stemsysteem uiteindelijk was in de weerbarstige praktijk van de enorme diversiteit aan factoren die speelde in de bonte veelsoortigheid van bevolkingsgroepen, woonwijken, stemdistricten en stembureaus?

We hebben het al veel gezien in deze grimmige populariteitsstrijd tussen twee diametraal tegenover elkaar staande partijen: het is geen kwestie meer van competentie maar van competitie.

Het ene, blinde, dove, breindode, devote kamp stemt op de kandidaat met de broekpakken... waarom? Dan is het een hele tijd stil ........................
Omdat men niet wil dat de andere kant wint. Omdat men de grote botte zakenman niet vindt voldoen aan 'het beeld, de uitstraling, het gedrag van een president(skandidaat)'.

Het andere, volkse, schreeuwerige, boertige, recalcitrante, opstandige kamp stemt op de kandidaat met het eendenkuifje... waarom?
Dan wordt er van alles geroepen dat te maken heeft met de totale incompetentie, leugenachtigheid, doortraptheid en moorddadigheid van de broekpakkende, labiele, oorlogszuchtige, achterbakse hypocriet (duh tegenpagtei---is voog jou en voog mei).

Tsja, dan haalt het kamp van de broekpakken oud vuil (een 11 jaar oud geluidsbandje) uit de kast om de aandacht af te leiden van de echtgenoot die z'n lasso niet om de zadelknop kon houden, (en om de aandacht van de schandaalpers die de nieuwsmedia zijn geworden af te leiden van Wiki-leaks' "oktober-verrassingen" die duidelijk maken WAAROM die mevrouw zo sjoemelde met haar e-mails).

Maar het interessantste is natuurlijk de vraag (en het antwoord erop) waar we ons zo verschrikkelijk over opwinden. En waarom de persoon die zich opwindt zo vreselijk voor de een en tegen de ander is.

En, sta me toe even echt cynisch te worden. Mag dat? Gewoon als tegendraadse stijlfiguur. Om te ondervinden hoe al datgene in me wat niet cynisch is reageert, opspeelt, kotst en duizelig wordt.

Hier komt het.

Ik kan u in ieder geval nu al vertellen dat ik helemaal overstag ben gegaan!
Dat had u niet gedacht hè? He-le-maal o-ver-stag! To-taal om-ge-sla-gen, als een duckje in het water, als een auto in de greppel.

Ik ben nu helemaal voor Clinton. En dus tegen Trump.

En ik zal u de reden vertellen:

wie president van de VS wordt, moet de meest meedogenloze, staalhard liegende, corrupte, hypocriete, onbetrouwbare, goddeloze, opportunistische, achterbakse, vileine, blind-ambitieuze, berekenende, moorddadige, machtswellusteling zijn die er op het hele Noord-Amerikaanse continent te vinden is.

Waarom? Omdat alleen zij zonder scrupules de belangen kan dienen van de totaal moreel failliete economisch-politieke-militaire machtsmachine die het VS-imperium is geworden en dat ons hier in Europa, onder leiding van de EU te wachten staat.

Zo, daar heb je het.

Schrijver: Ton Hettema, 21 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 4 stemmen 55Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 oktober 2016
Zeer wijs gesproken, Ton, mijn maag draait om bij het zien van al die oppervlakkige verkiezingsstrijdrompslomp, wat ook nog eens miljoenen dollars kost. Ze zijn in Amerika helemaal doorgeschoten in het megageld en de daaraan gekoppelde corrupties. Hillary is inderdaad geen haar beter dan schertsfiguur Trumpie. Blijkbaar is die hele maatschappij een grote corrupte bende outlaws en is daarom de winst voor Calamity Jane Clinton begrijpelijk, zoals je perfect stelt. Ik weet niet wat voor peppillen die afgetrainde Hillary slikt, maar reken maar dat ze geheime stofjes toegediend krijgt. Hoe kan een mens anders continu smilen? Het is me altijd al een raadsel hoe sommige mensen van nature een blijvend perfecte seroteninehuishouding hebben. Ik zie haar al in de werkkamer van the White House zitten en Bill maar verse thee en donuts aandragen. En Trumpie, die iedere nacht grommend en stomdronken langs het hek waggelt, luidop 'Wrong!' scanderend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)