Inloggen
voeg je column toe

Columns

Vrouwen.

Zijn wij echt zo’n kiekens (liefst zonder kop, want daar zitten de hersens)? Waarom zijn vrouwen al sinds mensenheugenis vogelvrij verklaard, en kunnen/mogen ze nooit hun ei kwijt?

De Argentijnse tango van dode, verkrachte vrouwen (en de terechte staking van vrouwelijk Latijns-Amerika die tot niets leiden zal); Polen, blijf met uw pollen van vrouwenbuiken en van de kinderen die er al dan niet in horen; Indië en de jacht op loslopend vrouwelijk wild dat de arrogantie heeft om in een rok de bus op te stappen. Sommige babymeisjes raken zelfs nooit verder dan het stort een paar dagen na hun geboorte; In Washington moeten we pussy grabbing Trump met zijn disproportionele would-be-presidentiële penisje verdragen; Keulen by night rond Nieuwjaar: no-go-zone;

Maar ook in eigen land, de weigering van noodzakelijke borstreconstructies voor borstkankerpatiënten; De pil blijkt ongezond en libidoverlagend. Dat weet elke vrouw die haar ooit opgedrongen werd en ze effectief jaren slikte. En de pil doodt niet enkel het libido. Welke alternatieven bieden de mannelijke farmaco-creaps ons? Niets is meer winstgevend; Vrouwen verdienen minder, en werken meer dan mijnheer; Tampons en maandverbanden zijn luxeproducten. Please do explain?

De Brusselse straten en het openbaar vervoer lijken immer bevolkt met mannen van bedenkelijk allooi die geloven in gemeenschappelijk bezit, zonder communist te zijn. Hun gloednieuwe Iphone, hun tank van een BMW delen ze niet, maar van de toevallige voorbijgangster, op weg naar haar minder betaalde job, mag iedereen een hapje.
Dan moet je ze maar zijn: the wrong girl, in the wrong place, at the wrong time. Hoeveel van jullie dames durven toegeven dat ze al minstens eenmaal in zo’n situatie van broederlijk delen zijn terechtgekomen? Handen waar het niet hoort, hissssss-geluiden, gestalkt doorheen de metrogangen, bedreigd met wapens (en dat niet voor de portefeuille); De taxichauffeur die plots op de achterbank kruipt; holebi-vrouwen, in mekaar geramd voor een publieke kus. Over het ergste zwijgen we uit een soort van onterecht ingegeven schroom.

Vrouwen, draai de knop van schaamte om in je hoofd. Hoewel je dat sexy minirokje aanhad, met een mooie gebruinde decolleté en rode lippenstift: JE HEBT HET NIET UITGELOKT. De ander moet worden aangepakt. De ander moet worden gestopt. Pas je gedrag niet aan en verander niet. Laat dat aan de anderen - Ongeleide spermaprojectielen met maximum drie hersencellen (in hun broek).

Maar vrouwen, lieve seksegenoten, wat ik niet snap: waarom geen wereldprotest? Wij vrouwen, meer dan de helft van de wereldbevolking, oud en jong, fervente feministen, would-be feministen, geëmancipeerde vrouwen, moslimfeministen, kleine meisjes, femmes de la rue, mevrouwen professoren... Waarom trekken we niet heel even aan hetzelfde zeel? Overstijgt het gevecht voor onze vrijheid en onze rechten dan toch de politieke en religieuze hanengevechten niet? Dames, samen zijn we in staat de helft van de wereld plat te leggen, en dat belachelijke mannelijke superioriteitsdiscours (al dan niet openlijk uitgesproken) voor eens en altijd uit te roeien!
Of raken we echt niet verder dan kibbelen in het kippenhok over wie vierkante eieren kan leggen?Barbara Bulckaert

PS. Inzending met toestemming,
en ja, dochter van Marcel.

Schrijver: Barbara Bulckaert
Inzender: J.de Groot, 21 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 4 stemmen 71Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
24 oktober 2016
Ja, beste Barbara, de vooruitgang (die niet gebeurd is) laat veel te lang op zich wachten. Het zijn de hoofden en de 3 nog werkende synapsen van zowel mannen als vrouwen die achter(lijk) zijn gebleven. Maar ik geef je toe dat 't grotendeels de vrouwen zijn die daardoor gedupeerd worden. Het is schrijnend en er lijkt geen remedie om deze collectieve waas van redeloosheid te corrigeren. Ik hoop en wens dat mensen als jij getuige zullen zijn van een radicale ommezwaai. Maar zolang de oorzaak van dit probleem verborgen blijft, is die remedie ver te zoeken..
Hopelijk schrijf je wat vaker, zodat de stem van verzet door kan dringen..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)