Inloggen
voeg je column toe

Columns

Horizon, neen niet de KIM

In ons huis staat Horizon, de box die je tegenwoordig krijgt (nou ja krijgt) van je provider oftewel het bedrijf dat je voorziet van internet, telefoon en televisie. Sinds een jaar hebben wij dus de KIM in huis, niet de einder maar de Horizon en net zolang hebben we complete ellende met de t.v.. Niet met de telefoon, niet met internet maar met tv kijken dus.

Het is/ was een maandag apparaat zeg maar met heel wat telefoontjes naar de help-desk van het bedrijf, monteurs die kwamen sleutelen, die een nieuwe KIM kwamen brengen, om er vervolgens achter te komen dat de afstandbediening het niet doet. Geen punt, we sturen een nieuwe op. Ook dat ging goed jawel.

Dan besluiten beide apparaten het gewoon helemaal niet te willen gaan doen, stekker erin, gaat goed, aanzetten, ook al goed...er verschijnt 'installatie' ook al goed, en het apparaat wordt warm, net als wij.

Geen tv dus, ja een analoge op de slaapkamer maar zeg nou zelf: je wilt naar bed om te slapen, hoogstens een stukje film of zo, maar de hele dag, nee dat is geen optie. Dan wordt er gezegd: de monteur komt vrijdag, en dat is vandaag en nou komt het gekste deel van deze maanden durende soap; om half elf gaat de telefoon en ik krijg een man, die met een zachte G praat aan de lijn die me vraagt: waar of ik woon, want hij heeft alleen maar een telefoonnummer gekregen.

De man (o ja van Ziggo natuurlijk) stond bij iemand op de lage heide in het zuiden van het land: dus ik vraag: heeft die dame een horizon box? Ja zegt die man, maar die doet het gewoon, ik snap niet waarom ik hierheen moest, waar woont U en als ik zeg: in de buurt van Rotterdam, dan blijft het stil. Heel stil. Oei da's geen beste...dan zegt hij, ik laat U zo terugbellen....jawel ZO...

Hij belde om half elf en om half twee ben ik zelf maar gaan bellen, het spookt hier, heeft alles alvast met Halloween te maken, want bij de provider konden ze helemaal geen afspraak vinden....dus zeg ik: had ik vanmorgen dan een spookmonteur aan de telefoon? Niemand die het wist, ik ook niet natuurlijk.

Met driehonderd en twee excuses en de afspraak dat maandag de monteur komt, er maandag 'weer' gebeld wordt, gaat we week drie in, zonder tv...de hoop op goede echte afspraken is echt wel vervlogen en kijk: de dame in kwestie zei ook: bij zoveel ellende mag ik U ook overzetten naar een ander, maar ook dan heb ik het weekend geen tv.

Dus, we wachten af....

Ps

deze column is live te horen bij www.lokaleomroepkrimpen.nl op zaterdag even na elf uur 's morgens...

Schrijver: An Terlouw, 22 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: internet

3.0 met 2 stemmen 134



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)