Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wat is uw stem nog waard?

In de aanlooptijd naar de verkiezingscampagnes weet je ineens weer hoe laat het is. Namelijk beloften- en leugentijd. Recht en onrecht is iets waar ik veel waarde aan hecht. Onze politici blijkbaar niet. In de strijd is alles geoorloofd, zal wel een strijdkreet van menig partij zijn. Sorry is een woord, wat zijn waarde heeft verloren nu onze minister-president dat zo onbeholpen gebruikt heeft.

Social media staan bol van verontwaardiging en moeheid van mensen die alle praatjes meer dan beu zijn. Wie kan je nog geloven en wie niet? Als u een beetje inzicht wil krijgen in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen dan zou u een kijkje kunnen nemen op de site van OpinieZ. Rutger van den Noort schrijft heel scherpe analyses over diverse partijen. https://opiniez.com/2016/10/07/verkiezingsprogramma-vvd-naief-leeg-en-blij/

Menig idee van onze politici roept grote vraagtekens op bij ons burgers. Het ene voorstel brengt burgergroep zus en het andere voorstel brengt burgergroep zo in de misère. De uitslag van een referendum boeit onze minister-president niet genoeg om er gehoor aan te geven. Alles wat de burger verlichting zou geven, een zucht van lucht, is not done in politiekland. Stel je voor dat een burger eens rust zou krijgen, daar worden ze toch alleen maar lui van. Als u het niet redt met u pensioen, dan neemt u toch een moestuin, heeft voor grote hilariteit gezorgd. Het zou alleen maar grappig zijn als dit een stukje van de oplossing had kunnen zijn.
Maar als je bedenkt dat er grond in Nederland vervuild is, zoals in mijn leefomgeving, dan houdt die mogelijkheid al op. ‘Waar moet dit heen, hoe zal dat gaan, waar komt die rotzooi toch vandaan.’ Een stuk tekst uit een lied van Barend Servet dat in mij opkomt als ik denk aan de komende verkiezingen.
En dan lees je vandaag dat de pensioenleeftijd weer 3 maanden verder wordt gezet naar 67 jaar en 3 maanden. Vanaf 2017 gaat uw overheid elke 5 jaar kijken of de pensioenleeftijd nog verder opgeschort moet worden. Via deze link https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/algemene-ouderdomswet-aow/inhoud/aow-leeftijd-berekenen kunt u uw AOW-leeftijd berekenen.

In mijn twitter bio heb ik onder meer geschreven dat ik politiek verward ben. En dat ben ik ook. Links en rechts is niet meer standaard te herkennen zoals vroeger. Voor mij heeft dit ook nooit waarde gehad want iemand denkt niet alleen maar links of rechts. Het is gewoon een te simpele redenatie. Politiek is smerig, in en in. Het gaat niet om wat goed is voor de mensen in het algemeen. Want als dit zo was, werd er meer gekeken naar wat de aarde nodig heeft. Menig consumptieproductie van goederen worden tegenwoordig maar voor een beperkt aantal jaren gemaakt. Dan moet de consument weer een nieuw speeltje aanschaffen want de technologie gaat zo snel dat het niet meer past in een apparaat van 4 of 5 jaar oud. De afvalbergen lijken mij zo wel erg groot worden. Is het nog mogelijk met zo een wegwerpmaatschappij dat dit allemaal nog normaal verwerkt en afgebroken kan worden? De natuur is dermate uitgebuit dat men weer veel groen moet gaan aanplanten om ons land, onze planeet leefbaar te houden.
De NOS heeft een goed artikel geschreven met mooie filmpjes met de titel: WNF: toekomst aarde staat op het spel, mens aan zet. http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2139815-wnf-toekomst-aarde-staat-op-het-spel-mens-is-aan-zet.html

Een ieder die denkt dat ik niet zo moet zeuren en dat het allemaal wel meevalt, moet maar bedenken hoeveel bevolkingsgroepen in de loop der eeuwen onder de voet zijn gelopen, afgemaakt. Om land, om hout, om mineralen en wat de overheerser allemaal maar van belang vond, vind om in beslag te nemen om er economische belangen uit te halen. Bezittingen illegaal toe-eigenen van anderen wat in een legaal jasje gegoten wordt, daar zou eindelijk eens een halt aan moeten worden toegeroepen. Burgers stemmen vaak niet in met de handelingen van de politiek. Maar aan hun stem, die zij eerder aan deze volksvertegenwoordigers in vertrouwen hebben gegeven, daar wordt geen gehoor meer aan gegeven zodra zij aan de macht zijn.

Schrijver: jetteke, 2 november 2016


Geplaatst in de categorie: politiek

3.6 met 5 stemmen 90Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
23 november 2016
Ik ben het roerend met je eens, beste Jetteke. Het wordt hoog tijd voor een radicale omwenteling. Het is om moedeloos van te worden en als we nog even wachten wordt totale lethargie de algemene staat van zijn, met alle gevolgen voor de geestelijke en lijfelijke volksgezondheid en de daarmee samenhangende oplichtersbende die schuilgaat achter de naam: ons zorgstelsel. Wat kunnen we doen? Jetteke for president? Zeg het maar..
Naam:
An Terlouw
Datum:
3 november 2016
Jetteke, de politiek is een tsunami van ellende die over je heen wordt gestort. Een wervelstorm van briljante voorstellen waar NA de verkiezingen geen ene moer van terechtkomt. Politiek is een aardbeving met dit verschil, je kunt op je vingers natellen hoeveel slachtoffers er zijn, trek van alle inwoners de politieke mensen af en je hebt het saldo. Zet je maar schrap.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)