Inloggen
voeg je column toe

Columns

MAFKLAPPER

Even de Amerikaanse verkiezingen laten bezinken. Het is even wennen; President van Amerika, Donald Trump. Het klinkt gewoon niet. Ik krijg er associaties bij als: Handel in lompen en metalen, Teun Ketelwrak. Of Handelaar in tweedehands auto’s , Bram Kotsinga. Zoiets dus.
Trump mist de allure voor het ambt, hoor ik vaak zeggen. Maar is dat wel zo?

Kijk eens naar het verleden. De meeste presidenten hadden wel iets van een uit de baarmoeder gerukte leegschedel. Om het zacht uit te drukken.
Denk aan Clinton en zijn sigaren fetisj. Denk aan Nixon en zijn afluisterpraktijken.

Trump wordt allerwegen beschreven als een man met een ernstige narcistische persoonlijkheidsstoornis, een grenzeloos opschepper en een vrouwenhater. En dan hebben wij het nog niet eens gehad over het feit hij een homofoob is en bekend staat om zijn vulgaire taalgebruik. Zie hier de nieuwe Mr. President.

Velen, met name Nederlandse politici, vallen over elkaar heen om zijn persoonlijkheid, zijn meningen en taalgebruik te bekritiseren.
Zo noemde broekemans, Jesse Klaver van Groen Links, President Trump een “Mafklapper”.
In Nederland zeggen wij Mafketel maar oké, Klaver gaat gebukt onder het wisselen van zijn melktandjes dus dan is zo’n vergissing snel gemaakt.
Voor de goede orde; deze tekst komt uit de mond van Klaver, de man die zo ongeveer alle teksten en toespraken van Obama jatte voor eigen gewin. Het kan dus zomaar zijn dat Klaver het woord Mafklapper van Obama jatte want als je het woord Mafklapper door Google laat vertalen in het Engels dan kom je op Mafklapper uit, maar dat geheel terzijde uiteraard.

Pechthold, het vleesgeworden geweten van de grachtengordel, geeft President Trump zelfs de kwalificatie laaielichter. Volgens mij een woord van ver voor de oorlog dus zocht ik even de betekenis op. Wikepedia: De laaielichter is een single van Gerard Cox uit 1986. Het is afkomstig van zijn album Aangenaam.
Zo! Daar kan Trump het mee doen. Vergeleken worden met een single van Cox. Dat zal hem leren!

Moeten wij wat vinden van dit alles ? Jazeker! Wat Klaver, Pechthold en andere enge politici uit Nederland treden met hun taalgebruik in de voetsporen treden van Mr. President D.Trump. Ze schelden net zo asociaal als Trump zelf.
Kortom: de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, om maar eens een discutabele kleur te noemen.

Ze hebben het nog steeds niet begrepen. In Nederland stemt, als het niet regent en er geen voetbal wordt uitgezonden ongeveer 60% van de inwoners. Dat betekent 40% stemt niet! Als die 40% in 2017 bij de verkiezingen wél gaat stemmen, net zoals in Amerika gebeurde, maak dan de borst maar nat dames en heren van het ingenaaide pluche. Dan kom je niet weg met grote verhalen over: “de kiezer thuis bezoeken” om vervolgens op de enige en tevens laatste verkiezingsdag met een rooie verlepte roos voor de deur van een niet-politicus te gaan staan. Dan red je het niet meer met achterkamertjespolitiek, torentjesoverleg en proefballonnetjes oplaten.
Dan zul je nu aan de bak moeten en LUISTEREN naar wat de kiezer in Nederland echt wil. Anders sta je straks ook geschokt naar een mannetje met gebleekt haar te staren.

Vuilnisman! Mogen deze zakken ook mee!!

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 13 november 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 6 stemmen 1.089Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)