Inloggen
voeg je column toe

Columns

De Gewone Vrouw (2)

Klaziena Roeping van der Voort (42) bedrijfsleidster van de Lidl adviseerde mij - in mijn zoektocht naar een gewone vrouw - om eens met SBS’ weerman Piet Paulusma te gaan praten. Hij verzamelt altijd gewone vrouwen om zich heen als hij zijn weerpraatjes doet en steevast in gezamenlijk samenzang eindigt met de heilige mantra 'Oant Moarn'.

Vandaag komt het weerpraatje uit Termunterzijl. In het plaatselijke café zit een verzameling vrouwen te wachten op St.Piet. Zij zijn vandaag uitverkoren de oant moarn mantra te reciteren.

Ik loop rechtstreeks af op een stevige vrouw die zich voorstelt als Annie Opgein (43). Op mijn vraag of zij wellicht een gewone vrouw is en waarom ze de moeite neemt in Piet’s oant-moarn-kudde te gaan staan, merkt ze op: ’Ach, een gewone vrouw, geen idee. Ik ben een groot fan van Piet Paulusma. Alles van hem wil ik zien. Van Piet’s weerbericht, Piet the movie, Piet the musical tot Piet's revival.
Maar de laatste tijd gaat het mis met Piet’s weerbericht. Hij heeft het de laatste tijd nog weleens mis. Bij mij thuis wordt er al voorzichtig gesproken over een Paulusmaatje, als hij mooi weer voorspelt en je vervolgens wordt weggespoeld.
Ik bedoel, vroeger noemden wij zoiets een handenbindertje omdat wij toen nog naar profeet Erwin Kroll keken. Je weet wel, die man, van wie God dacht: ach gut, de haren zijn op dus dat wordt vroeg kaal, maar als compensatie krijg je een dubbele portie handen.’

Een als een gewone vrouw uitziende vrouw (simpel taalgebruik en ze leest de Telegraaf) naast Annie beaamt dat. Gerda Scheurmerak (45): ‘Wat Annie zegt klopt. Die Piet ken sich beter houden bij een barbecquepraatje. Lekker in een sjury gaan sitte bij wedstrijden van: “so you wanna be a barbequer”. Met vlees van de kiloknaller. Daar ken hij zich geen buil aan falle. Vroeger had hij het altijd goed weet je wel. Sijn gouwe jare, weet je wel. Toen hij bij windkracht 12 op de Afsluitdijk stond in zijn Seemantrui en ons meldde dat er een stevige bries op komst was. Hoe juist bleek dat te zijn. Dat was trouwes vlak voor hij uit zijn laarzen van Piet Kerkhof werd gelanceerd hahaha.’
GOD zij geprezen, ik heb haar gevonden, de GEWONE VROUW.

Dan komt Piet binnen. Zeg maar gerust, de vleesgeworden gewone man himself. Alle gewone vrouwen in het café scharen zich rondom Piet voor het komende oant-moarn-geluk.
Eerst vraagt hij aan Annie: ‘Zo , Annie, wat heb je nodig morgen bij de wedstrijd Douwtrappen, nou?’
'Nou, Piet, in ieder geval een kogelvrij vest, nou? Hahahah. En mooi weer natuurlijk, nou?’
‘Nou, Annie, dat zit wel goed. Morgen ziet er veelbelovend uit, nou! Een paar buitjes, sommige met regen. En het barbecueweer geef ik een zes, nou!’
Dan zegt hij tegen Gerda: Nou Gerda, dat wordt vandaag geen tamboerijn koppen of polsstok koken, met een stel Eskimo's uit Fletsfjierrledeel of dat soort eigentijdse wereldsteden, want het zou zomaar kunnen gaan sneeuwen tussen de hagelbuien door, nou!’

Inderdaad!, eindelijk heb ik ze toch nog gevonden, denk ik. De gewone vrouwen .Ze scharen zich allen rond Piet en schreeuwen uit volle borst: OAT MOARN!!!

Hoe gewoner wil je het hebben, nou!

Dit was T.U.I.G. van der Riggel
vanuit Termunterzijl
voor Absurdistisch Magazine

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 17 december 2016


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.6 met 8 stemmen 69Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)