Inloggen
voeg je column toe

Columns

Zo trek je de aandacht!

Zo trek je de aandacht: leerlingen die betrapt worden op 'dabben' worden door de docenten linea recta in een ontwenningskliniek geplaatst. Een film daarvan is te zien op de open dag.

Als middelbare school wil je er natuurlijk uitspringen tijdens de open dagen. De raarste trucs worden uit de kast getrokken. Het Vandegekken College in Termunterzijl wilde origineel zijn en maakte een “maatregelen tegen dabben” video.

Dit jaar lijken de manieren om leerlingen naar open dagen te lokken uit de hand te lopen. Het Comenius College in Rotterdam geeft 3D-rondleidingen en bij de scholenorganisatie Calvijn maak je kans op een iPad. Maar het Vandegekken College in Termunterzijl haalt de meest gestoorde moves van de leerlingen uit de kast.
Twee docenten van het Vandegekken College kwamen met het idee. Ze wilden iets nuttigs doen voor de groep 8'ers die binnenkort voor een school moeten kiezen. Tussen de lesuren door hebben de docenten daarom deze video gemaakt.

De video:
De leerkrachten hebben zelf een lied geschreven op de muziek van 'Let Me Love You' van Justin Bieber, getiteld Je Bent Welkom. Compleet met choreografie, dronebeelden en leerlingen die, illegaal, 'dabben' is de video ontstaan.

"Het is absoluut professioneel bedoeld, en zeker niet als een ludieke actie", zegt schooldirecteur Prakke van der Luchttekort. "We willen dat de leerlingen zich thuis voelen op de school, als een soort tweede huis. En dat kan niet als er een hoop gestoorde, niet meer te redden, oudere leerlingen van de school illegaal gaan dabben. Dat dabben is niet alleen seksueel overdraagbaar maar ook via de luchtwegen. Zestig procent van de “dabben-besmette” leerlingen zit inmiddels al gedwongen in een ontwenningskliniek. De video brengt uitstekend in beeld hoe dabbende leerlingen met schepnetten worden opgejaagd om vervolgens in quarantaine te worden gebracht in geluidsdichte kisten waarna deze leerlingen in ontwenningsklinieken worden opgesloten.

Prakke van der Luchttekort: ‘wij willen voorkomen dat ouders van nieuwe leerlingen terugschrikken voor die dabbende randdebielen en besluiten hun kinderen op een andere school onder te brengen."

Of de video ook voor meer mensen tijdens de open dag gaat zorgen, is nog maar de vraag. "Wat wel zeker is, is dat wij nu op een simpele manier van die gestoorde dabbende klootviolen verlost zijn", zegt de schooldirecteur lachend. "We laten hoe dan ook de video tijdens de open dag zien."


Dit was T.U.I.G van der Riggel
voor Absurdistisch Magazine Edition IT
vanuit Termunterzijl


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=SMs0GnYze34

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 25 januari 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.3 met 6 stemmen 81Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
25 januari 2017
Ik ben blij dat er eindelijk een schoolhoofd is dat tegen deze jeugdige verdabbing optreedt. Het begint intussen de spuigaten uit te lopen met deze epidemie. Waar blijft de regering? Waarom lezen we hier niets over in de landelijke dagbladen? Is er dan niemand anders dan de dappere heer Luchttekort die het gevaar voor de toekomst onderkent? Hulde aan de journalist!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)