Inloggen
voeg je column toe

Columns

Ze is mijn adoptie-oma: Chris (31) neemt zijn 89-jarige buurvrouw in huis

Op het eerste gezicht is de 31-jarige Chris Salvatore een typische inwoner van Los Angeles, die ervan droomt een bekende zanger of acteur te worden. Maar inmiddels is hij bekend vanwege zijn mooiste rol: adoptie-kleinkind van de 89-jarige Norma.

Chris en Norma woonden al jaren op dezelfde verdieping van een appartementencomplex en er was een vriendschap ontstaan. De bejaarde Norma heeft geen familie in de buurt en moet leven van een beperkte uitkering, waarvan ze amper de huur kan betalen.
Chris besloot Norma in huis te nemen. Hij is nu de officiële verzorger van zijn nieuwe huisgenote en gaat altijd mee wanneer ze naar de dokter moet. De twee vierden zelfs oud en nieuw samen, onder het genot van hapjes en drankjes.

Wij van Absurdistisch magazine Edition IT vroegen ons af of er in ons land nog zulke barmhartige Samaritanen wonen. Even voor de jonge lezertjes: barmhartige samaritanen zijn GEEN rappers maar een verhaal uit de bijbel dat vertelt over een man van een volk dat de Samaritanen heette en die hulp bood aan andere mensen.
(hulp: (de; v(m)) bijstand, steun, ondersteuning, redding: hulp verlenen; te hulp komen)
Kort uitgelegd is het iemand die men nu nog zelden tegenkomt. Het is de tegenhanger van egoïsme, dat in onze tegenwoordige maatschappij een geaccepteerde levensstijl is geworden en zelfs tot kunst is verheven. Maar dat geheel terzijde.

Wij spraken Henk Konijnenpuree (33) speelgoed-tycoon en waarnemend loco-burgemeester van Termunterzijl die wij met een vrouw van een jaar over 106 op de markt aantreffen: ‘Of ik ook een ouder iemand in huis zou nemen? Eh, nou mijn oma hier woont gewoon in de collectieve sector. Ik heb gevraagd of ze af en toe, een keer per jaar een uurtje op de koffie wil komen, maar dat ziet mijn oma niet zitten, toch Oma?’

Oma Konijnenpuree (106) ‘Ik wil geen oudere genoemd worden, ja! Ik wil, net als alle andere ouderen, NIET TERZAKE DOEND, worden genoemd, ja! Dat dekt veel meer de lading, ja!’
Op onze vraag of zij alle kosten in het leven dan zelf kan betalen, zegt de kordate Oma Konijnenpuree: ’Nee, natuurlijk niet. In dit land word je als niet terzake doende volledig afgeknepen door de regering. Dan komt het op creativiteit aan. Ik heb bijvoorbeeld mijn gasaansluiting opgezegd en ben overgegaan op lachgas. Kost niks en je wordt nog vrolijk ook. en..’

Wij zwaaien Oma Konijnenpuree, die plotseling wordt meegetrokken door haar kleinzoon Henk, gedag.
Wij van Absurdistisch Magazine moeten concluderen dat het egoïsme alleen maar toeneemt en dat gevallen als Chris en Norma een wrange uitzondering zijn.


Dit was T.U.I.G van der Riggel
vanuit Termunterzijl
voor Absurdistisch Magazine Edition IT

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel
26 januari 2017


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.5 met 8 stemmen 88Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)