Inloggen
voeg je column toe

Columns

Net als je denkt: we hebben alles gehad....

De dramatiek van de politiek lijkt allengs groter en majestueuzer te worden: daar, waar ik - wanneer ik in Amerika gewoond had - al geen keus had kunnen maken tussen Donald en Hillary (vond geen van beiden een goede optie) is het met de politiek in ons eigen landje ook een compleet drama.

De ene na de andere affaire steekt de kop op, het ene na het andere verdwenen bonnetje moet een jarenlang debacle zijn, afgewisseld met debatten die de kassa's laten rammelen. Voor de zoveelste keer een minister opgestapt, de man van de vele, vele excuses. Sorry, ik had het moeten zeggen, sorry, ik zag het verkeerd, sorry, mijn schuld.

Sorry staat in zijn geboorteakte, nog niet eerder zijn er zoveel excuses gemaakt als de laatste tijd, zelfs Mark gaat meedoen, tja sorry, ik had de mensen € 1000 beloofd maar dat gaat niet lukken, sorry daarvoor. Een excuus van € 1000 dat is pas een excuus dat klinkt als een vers getapte flap van € 20, meer tappen wij niet hoor, uit de flappentap.

Donald laat muren zetten, zodat ongewenste mensen er niet meer ongevraagd in kunnen. Aan de ene kant heeft ie een punt, aan de andere kant niet. Mensen zijn het wel of niet met hem eens, maar hier, in ons eigen landje, waar wij de pluchezitters zelf gekozen hebben, jazeker wel, worden we nog eens extra met de neus op de feiten gedrukt: het is 15 maart verkiezingen en ik, ja ik denk zomaar dat er een hele andere wind gaat waaien in ons land.

Geen noord-oosten, of wenstenwind, nee, ik denk dat het hoog, heel hoog tijd wordt, dat de glimlachende leugenaar in de naam van Rutte, op moet rotte, ik denk, dat zeker driekwart van de mensen die "nu nog zweven" denken, we zijn de excuses zat, er moeten spijkers met koppen geslagen worden, dus sorry hoor, als ik op tenen trap, maar op míjn tenen is geen plaats meer, die liggen er bijna af, zo vaak is er op gestaan.

Sorry, maar je kunt ook teveel excuses horen, ze zijn dan echt niet geloofwaardig meer.

Schrijver: An Terlouw, 28 januari 2017


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 3 stemmen 79Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
28 januari 2017
ik ben ook nog een zwever, An, altijd geweest zegt m'n vrouw, nix mix mee, zegt ze; lekkere column, met voelbare betrokkenheid en toch vleugjes humor; ga je 'm weer voorlezen?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)