Inloggen
voeg je column toe

Columns

Mag ik even..ja?

Soms zijn er van die berichten, vooral in verkiezingstijd, waarvan het bloed in je ogen springt. Waardoor je in blinde woede om je heen zou willen meppen om daarna het raam open te schuiven en snoeihard: ‘Rutte, hypocriete LUL!’ door de straat te brullen. Maar dan loop je de kans om als verward-persoon-nieuwe-stijl door de psycho-ambulance te worden afgevoerd.

Dat pedante koppie waarvan de coiffure sinds zijn zesde niet aan verandering onderhevig is geweest, en die hij nog steeds met een steelse handbeweging in formatie krijgt.

De jolige oogopslag, immer bereid tot een kwinkslag, altijd een ‘Hai’ en ‘Hallo’ in de aanslag. Nu ook vlogger en straattaal-dude, opgestroopte vrijetijds-mouwen, die trouwens een epidemie dreigen te worden nu ook manneke Klaver zich door zijn spindoctor laat stylen als een jonge Kennedy. Maar daar ging dit stukje niet om, dat zijn alledaagse ergernissen, daar wen ik aan.

Erger, veel erger is de 2 miljard voor de ouderenzorg die plotseling uit de achterzak tevoorschijn komt, nu maart nadert. Eerst de verpleeghuizen door Van Rijn laten slopen, thuiszorg uitgekleed, en nu er algemene consensus is dat het zo niet langer kan met de 24-uurs-luiers en de twee wekelijkse wasbeurt, nu Hugo Borst zijn manifest gelanceerd heeft en de kiezer gepaaid moet worden, nu kan het ineens wel.

En ook nog eens gebracht met de emotionele betrokkenheid van een tweederangs soapacteur in een sterfscène.
Mijn leven is zwaar en bestaat de laatste weken uit nepnieuws, leugens, loze beloften, de neus van Buma die steeds langer lijkt te worden, Pechtold die er gefotoshopt als chick een stuk op vooruit gaat, Roemer wiens dieet toch stemmen gaat kosten, want waar is de gezellige volvette Toyota-dealer gebleven en de streep op het voorhoofd van Henk Krol die steeds zwarter wordt naarmate hij zijn frauduleuze rekensommetjes presenteert.

Ik moet maar eens een tijdje van het nieuwsinfuus.

Schrijver: trawant, 10 februari 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 3 stemmen 1.055Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
12 februari 2017
Zoals vanouds..."Coal" Niek!
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
12 februari 2017
Verkiezingen lijken inderdaad steeds meer een circus te worden, met als inzet wie het beste jongleren kan met feiten en meningen, en nu doen zelfs politieke trollen hun intrede. Het is bijna niet meer te doen.

Dus stel je inderdaad eens voor: er zijn verkiezingen en er gaat niemand. Wat dan?

Wie bestuurt ons land dan? Jaartje zonder regering, net als in Belgie, kan misschien even een welkome adempauze zijn. Of krijgen we dan totale anarchie? Of stel: niemand gaat stemmen behalve de sterk aan staat en regels hechtende SGP aanhangers... worden zij dan de grootste? Krijgen zij dan 150 zetels? Wordt Nederland dan een Gereformeerde Semi-Parlementaire Constitutionele Monarchie?

Ik denk dat ik toch maar ga stemmen...
Naam:
Ton Hettema
Datum:
11 februari 2017
hartgrondig mee eens, trawant, het lijkt tijd om een algemene boycot uit te roepen: niemand stemt!
laten we die kwakzalvers, die clichémannetjes, die buikspreekpoppen helemaal negeren
weet je nog van die oorlog waar niemand kwam?
het houdt alleen en pas dan op als we geen van allen meer luisteren, als niemand komt opdagen
deze dwaze parade van het Lenteritueel, met z'n maskerade van karikaturen hoort thuis in een film van Fellini, niet in de actualiteit en de schrijnende werkelijkheid van de mensenwereld..
Naam:
Nachtzuster
Datum:
11 februari 2017
Puik stuk, trawant. Uit betrouwbare bron weet ik dat het extra geld voor de zorg niet gaat naar meer handen aan het bed. Waar dan wel naar toe? Heel zorgelijk. En zoals Joanan al meldt; Graag aan het nieuwsinfuus blijven en eventuele allergieën van dat infuus blijven melden!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 februari 2017
Gewoon aan het nieuwsinfuus blijven, want het lachgasgehalte wordt alleen maar opgeschroefd nu de diepgangen en de nuances per dag vervagen. De holle frasen worden alsmaar groter, omdat de politieke slijmjurken en beloftenbedriegers steeds doorzichtiger worden. De Trumpiaanse tsunami heeft de binnenlanden van Europa bereikt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)