Inloggen
voeg je column toe

Columns

Groen Link’s nieuwste speerpunt in verkiezingscampagne:testen van milieuvriendelijke kogels

Termunterzijl – GroenLinks komt op de valreep met haar nieuwe speerpunt in het partijprogramma. Lijsttrekker Jesse Klaver, vernoemd naar Jesse James (Lucky Luke), het vijfendertigste album in de Lucky Luke-stripreeks, heeft Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker opdracht gegeven zo snel mogelijk te onderzoeken of het mogelijk is om biologisch afbreekbare munitie te produceren .

Door deze belangrijke stap hoopt Groen Links haar steentje bij te kunnen dragen aan een gezonder milieu en een kleinere aanslag op de gezondheidszorg.

Door T.U.I.G van der Riggel

Kogels brengen de gezondheid ernstige schade toe:
Daarmee speelt Groen Links nogmaals in op een wereldwijde economische trend om te vergroenen, vindt Jesse Klaver. 'Zeker de laatste tien jaar steekt men veel meer energie in het ontwikkelen van kogels die beter zijn voor gebruiker en omgeving.
Dit is dan ook een belangrijke stap in de goede richting,’ aldus Klaver.
'We zien dat de invoering van disclaimers op ammunitiekoffers, zoals ‘Schieten brengt de gezondheid ernstige schade toe’ of ‘Schieten is dodelijk’ niet tot een vermindering van het aantal gewapende conflicten heeft geleid, integendeel. Ook de introductie van expliciete foto’s van de gevolgen van schieten heeft weinig zoden aan de dijk gezet.'

Je moet ervan uitgaan dat de mens altijd zal blijven schieten, hoe ongezond het ook is”, besluit Klaver. 'De enige optie die ons dan nog rest is om onze wapens minder schadelijk te maken.'

‘Dit nieuwe product komt mettertijd op de markt onder de naam; bio-e-kogel’, aldus Jesse Klaver.
Hoeveel Groen Links in de peilingen zal stijgen door deze slimme zet is nog niet bekend.

Dit is T.U.I.G van der Riggel

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 2 maart 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 6 stemmen 63Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)