Inloggen
voeg je column toe

Columns

Jessias

En ineens zag ik het. Er was al langer iets wat me niet beviel in die 'Springsteen like' opgerolde mouwen en het spektakel dat Jesse Klaver om zich heen gecreëerd heeft.
Opkomen als een dance DJ, artiesten, volgelingen en een zaal vol dampende adoratie.
Oppassen zegt dan het alarmbelletje, massa's, persoonsverheerlijking, kijk naar de boodschap niet naar de boodschapper.
Want die boodschap van de Jessias is gevuld met lachgas, een opgevoerd
programma met torenhoge illusies en diepe valkuilen. Hij heeft de gunfactor van zijn jeugd en een dynamiek die aanslaat bij een hoogopgeleide generatie die geen dreiging, armoede of tegenslag gekend heeft.
Het is alweer een programma dat de blik naar binnen richt terwijl de wereld smeult.
Geen extra geld voor defensie, terwijl de expansiezucht vanuit Rusland manifest is en de Amerikanen hun steun aan de NAVO terecht afhankelijk maken van het voldoen aan de afgesproken norm. Milieu-doelstellingen die onhaalbaar zijn, grenzen ongelimiteerd open voor vluchtelingen, 50.000 (!) extra banen in de zorg en het onderwijs.

Yes we can! Jesse Klaver belooft gouden bergen, zet het land op z'n kop en het liefst morgen al.
Er zit ook een soort surplus aan eigengereidheid en religieus aandoend fanatisme bij, er wordt een 'beweging' van Bieliebers gestart, verwachtingen worden opgeklopt, vergezichten geopend. Een mythe die nu in de laatste dagen voor 15 maart massa's, vooral jonge, kiezers mobiliseert. Ik snap het idealisme en de euforie, de beuk erin, verandering moet, maar een dwaallicht kan je naar plekken leiden waar boze monsters wonen.

Schrijver: trawant, 11 maart 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 6 stemmen 117



Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Mien
Datum:
13 maart 2017
Pure jaloezie. Goden onder elkaar. Vechten elkaar de kiet uit. Niets mis met wat charisma. Kan Nederland best gebruiken. Anders blijven we een Calimeronatie. Met visie en daadkracht op zowel de korte als lange termijn, komen de centen vanzelf. Duurzaam. Kan glimlachlolly Mark ook eindelijk zijn Markwaarde eens vermarken. Fasten your seatbells guys and dolls.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
11 maart 2017
De Nederlandse politiek is verloren.
Mensen weten niet meer wat integriteit is.
Ze verwarren het met emotie.
Jesse weet niet eens dat wat hij denkt en voelt een illusie die hem met de paplepel is ingegoten.
Al zijn aanhangers zijn hersenloze slaapzakken.
Maar overigens heel sympathieke en meevoelende altruïsten, levend in een parallel universum van zichzelf in hun warme modderbad rondwentelende biggetjes..
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
11 maart 2017
Trawant toch, dat juist jij hier met het benepen calvinistisch vingertje zwaait. Er mag ook nooit eens iemand succes hebben in ons kleine landje en dat hem dat dan gewoon gegund wordt. Wie denkt hij wel dat hij is. Andere politici staan gewoon voor 50 of 500 mensen te preken en hij durft een mensenmassa van 5000 toe te spreken. Hoe durft hij zo'n succes te hebben. Zo meteen denkt hij nog dat hij de zoon van God is. Kruisig hem. Waar ken ik dat ook weer van...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 maart 2017
Zijn onverwachtse succes zit waarschijnlijk in zijn naam. Jesse doet denken aan Yes, wat een positief ja-woord is. Klaver doet denken aan klavertje-vier, maar ondanks deze feiten blijft hij toch een klavertje-drie, hoe we ook op zoek gaan naar dat vierde vleugeltje.
Naam:
Fred
Datum:
11 maart 2017
Pure marketing, heeft niets met politiek te maken. Steve Jobs all over again.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
11 maart 2017
Mooi voor Jesse Klaver maar vooral voor Groen Links dat Jesse en zijn denkbeelden en zijn frisse aanpak zo goed aanslaan bij jeugdige kiezers. Hij weet op een moderne wijze de jeugd bij de politiek te betrekken.
Knap gedaan.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
11 maart 2017
Waarom zie ik zoiets nooit gelijk? Bedankt!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)