Inloggen
voeg je column toe

Columns

Denk

Gisteravond bij Pauw. Twee leden van de Erdogan Applausclub Denk op bezoek.
En wat had Jeroen een lastige avond. Na een betrekkelijk vriendelijke inleiding barstte het los. Op kritische vragen omtrent de houding van de partij en met name die van de Heer Kuzu tijdens het Turkse weekendje, werden Jeroen en de andere gasten vergast op een orientaals woordenspel.
Een verbaal nummertje ontwijken, verdraaien en wegduiken onder het motto: 'De aanval is de beste verdediging.' Alles klinkt vals uit de mond van Kuzu, het slappe bekje zalft hele en halve leugentjes over tafel; 'verkeerde vertaling van des Dictators speech over onveilige Europeanen' en 'Wij worden overal maar op aangesproken.' Een haast metronomische afwisseling van slachtofferschap en de bal terugspelen. Daaronder een huiveringwekkend sluimerende agressie, nauwelijks door slangtong in bedwang gehouden. Dit is potentieel shariamateriaal in accentloos Nederlands, met naast hem eenzelfde laken uit het pak.
Pauw liep van verontwaardiging rood aan en je zag de argwaan en het ongeloof van de gezichten van Tommy Wieringa en Sander van der Wulp druipen. Beiden nog aanhangers van de fatsoenlijke vraag en het redelijke antwoord, maar niet opgewassen tegen de straatvechters voor hen, die al draaiend en kronkelend aan het woord bleven.
Dit zit in onze volksvertegenwoordiging met drie zetels. Men begon tijdens de inhuldiging van nieuwe Kamerleden met een staand protest tegen de hen toegewezen plaats in de zaal.
Te ver van het gangpad, mogen ze daarlangs snel weer door de uitgang verdwijnen.

Schrijver: trawant, 25 maart 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 6 stemmen 93Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Hanneke van Almelo
Datum:
25 maart 2017
Marja, dat is me uit het hart gegrepen. Ik ben het grondig oneens met een aantal standpunten van Denk. Dat neemt niet weg dat ik vind dat de twee vertegenwoordigers in een interview recht hebben op een gespreksleider die hen objectief benadert en aan de tand voelt over hun standpunten. Laat hun uitspraken voor zichzelf spreken. Dat zou meer hebben overgebracht dan het gekissebis waar Pauw het gesprek op liet uitdraaien.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
25 maart 2017
Email:
marjaraadthotmail.com
Ik begrijp dat in een column vaak wat overdreven wordt en plakkertjes worden opgeplakt die niet helemaal verdiend zijn.
Op mij maakten Tunahan Kuzu en Farid Azarkan (die ik eerlijk gezegd nog niet kende) een goede indruk.
Ze bleven redelijk rustig ondanks dat ze steeds opnieuw op hun Turkse of Marokkaanse achtergrond werden aangesproken, waar ik de indruk kreeg dat ze juist als Nederlander willen worden benaderd.
Hun protest tegen het toegewezen krijgen van 3 Kamerzetels zonder rechtstreeks toegang naar de interruptiemicrofoon kwam (w)aardig bij mij over.
Ik was het met ze eens dat de massaal aangenomen moties tegen het verfoeilijke gedrag van Erdogan niet de-escalerend werken. Ook wat mij betreft waren het moties voor de bühne.
Ik vond hun pleidooi voor het verkleinen van de verschillende benadering van diverse groepen Nederlands terecht.
Ook prima dat DENK jongeren aantrekt die zich anders nog meer buitengesloten voelen.
Voor mij heeft DENK fouten gemaakt - dat eerder de stekker eruit getrokken zou worden bij sommige Nederlanders vond ik een erg foute opmerking van Kuzu - maar ik ga proberen Kuzu en de zijnen op hun verdiensten te beoordelen.
We moeten ervoor waken dat bange witte mannen (waaronder politici en columnisten) de sfeer rondom Nederlanders met een andere culturele achtergrond gaan bepalen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)