Inloggen
voeg je column toe

Columns

Humor

Een echte definitie van humor is tegenwoordig ver te zoeken, oh natuurlijk lachen we wel maar het gebeurt minzaam zeg maar. Een zuinig pruimenmondjeslach, is wat je tegenwoordig nog wel eens ziet, horen, nee, horen doe je zo'n lach doorgaans niet. Eigenlijk raken we meer en meer onze humor kwijt en nu kunnen we allemaal roepen dat het komt van de regering, dat is het eerste wat in mij opkomt, eigenlijk is dat sowieso al om te lachen, als een boer met kiespijn dan...

Immers wanneer we over het pluche gaan praten, valt er verdraaid weinig te lachen, dus pak ik de belasting, auw, ook al geen beste, want die is ook al om te janken, niet dus. Volgende item? Zorg, jeetje An, kom eens met iets grappigs....oke, daar komt ie dan!

Maart loopt op zijn eindje en we hebben eigenlijk niks te klagen over het weer, want terwijl we zelf ook buiten waren is het gewoon opvallend dat mensen milder zijn met mooier weer, na alle stormen die gepaard met regen de afgelopen weken ons humeur teisterden, zijn we nu allemaal wat zonniger dan verleden week en dus lachen we meer. Ook is inmiddels bewezen volgens geleerden in het EMC dat als je te weinig slaapt dat ook alweer funest is voor je humeur.

Dat zou best kunnen kloppen, want zeg nou zelf, als je niet lekker slaapt, ben je overdag ook niet het zonnetje in huis en wordt er weinig tot niet gelachen...maar toch, wordt hier in huize T eigenlijk elke dag gelachen, niet omdat het moet, maar domweg omdat hier elke dag wel iets gebeurt wat op mijn lachspieren werkt. Datzelfde geldt voor mijn eega, een opmerking van mij, die ik niet ga ventileren, staat garant voor een lachsalvo.

Humor, want daar begon ik over, echte humor die zit niet in een blikje, zakje of doos, nee, humor maak je zelf, door op welke wijze dan ook een moment te nemen, waarop je lacht! En niet als een boer met kiespijn, ook niet omdat het moet, maar domweg omdat het zo ontzettend gezond is, want lachen zorgt ervoor dat alle spieren weer even in werking zijn gezet; daar kan geen oil of olaz tegenop, geloof mij maar.

Lachen is niet te koop, niet verkrijgbaar op recept, maar dat hoeft ook niet, want geloof me, zodra de pluchezitters door hebben dat het wel zo is, krijgen we geheid te maken met "lachbelasting" en dát zorgt er zeker voor dat je eigen risico met een bloedgang omhoog gaat, dus: lach maar zeg niet dat ik je dit voorstelde, want echt, zodra men door heeft dat je nog wat te lachen hebt, vraagt men zich af.....is daar nog wat te halen?

Dus lach, maarre: mondje dicht hoor.

Deze column is zaterdag 1 april live te horen bij www.lokaleomroepkrimpen.nl om even na elf uur.

Schrijver: An Terlouw, 30 maart 2017


Geplaatst in de categorie: humor

4.0 met 1 stemmen 242Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)