Inloggen
voeg je column toe

Columns

Pandamonium

Ik heb begrepen dat het hele land in vuur en vlam staat. Omdat twee moddervette panda’s op weg zijn naar ons land. Onder begeleiding van een steward en vier verzorgers. In een gecapitonneerde container met raampjes. Voor 1 miljoen per jaar geleased van de Chinezen, na gebruik onbeschadigd terugsturen svp. Twee zwart witte knuffelberen die de hele dag niks anders doen dan voor duizenden euro’s bamboe wegwerken, aan hun hol krabben en in de zon liggen. En Nederland (vooral Rhenen) wordt gek. De plaatselijke middenstandsvereniging heeft na lange brainstorm sessies een ongeëvenaarde creativiteit tentoon gespreid.
Bakker van Oosterom?:
– Ik dacht aan Pandabroodjes!
– Geniaal!
Slagerij van der Veen? :
– Pandaworst!
– Zoals die van Bassie en Adriaan?
– Yep!
Hoe kom je er op.
Was een ideetje van mijn vrouw Tinie.

Er is – onder strenge Chinese begeleiding- een verblijf gebouwd waar de gemiddelde
starter op de woningmarkt het schuim van om de mond krijgt. Er is rond de villa een habitat- lees tuin- gecreëerd waarvan Rob Verlinden ( Eigen Huis en Tuin) in een meervoudig orgasme uit zou barsten.
7 (zeven!) miljoen heeft de grap tot nu toe gekost. CV installatie voor de komende kille paasdagen, een koelcel om het dieet van schaarse soorten bamboe koel te houden en een airco in de zomer. Plus een kraamkamer als onze ruimgevulde oekipoekies na het uitbuiken nog energie over hebben voor een erotisch tussendoortje.
Waarschijnlijk niet want voortplanten is een probleem. Bamboe schijnt de pest te zijn voor het libido. Het is maar dat u het weet als u tweede Paasdag in de plaatselijk Hong Kong Garden bij het lopend buffet staat.
Maar wat als Ping of Pong een koutje pakt of in een bamboesplintertje blijft steken?
Wie houdt de Hollander in toom die geneigd is alles te voeren wat poten of vleugels heeft?
‘Nee Wesly, Panda’s lusten geen M&M’s, Wat zeg ik nou, niet gooien!’
Zijn wij wel Pandaproof?

Maar de Hamvraag is natuurlijk; Wat zegt deze aaibaarheids eruptie over de staat van het land? En over de psychische gezondheid van haar ingezetenen?
Wat komen wij tekort, waarom kunnen we alleen genotsstofjes ontwikkelen als we twee zwart witte
haarballen van een glijbaan zien waggelen. Waar zit het losse schroefje in het brein van de gemiddelde Nederlander? En wat doet Den Haag?
Ik maak me zorgen en dan moet ik eten.
Een pandaburger bijvoorbeeld. Laten we er maar ’s een aansnijden. Voor dat geld zouden ze moeten smaken, toch?

Schrijver: trawant, 13 april 2017


Geplaatst in de categorie: bedankt

4.0 met 4 stemmen 458Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
16 april 2017
ik ben bang dat de chinezen ons vorstelijk te grazen hebben genomen..
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 april 2017
Het is echt niet zo heel gek, beste trawant, dat wij een pandaparadijs voor onze twee nieuwe, tijdelijke Nederlanders hebben gecreëerd, want deze dieren zijn uiterst zeldzaam. Overigens vind ik dit gegeven een verademing binnen de dreigende, vijandelijke toestanden in de wereld. En de kosten zijn peanuts vergeleken met bijvoorbeeld die 59 kruisraketten, die de grizzlybeer Trump op een vliegveldje afvuurde. Kosten: zo'n 88,5 miljoen dollar. Effect: nihil tot lachwekkend. Dat er globaal gezien bij de meeste Nederlanders een tekort aan knuffelheling is, is duidelijk. Als pantheïst snap ik heel goed dat we de breuk met de natuur moeten herstellen. Deze panda's zijn hoopgevers. Je kunt ze cynisch en kolderiek benaderen, maar je kunt straks ook even bij ze langs gaan en stil van verwondering en ontroering worden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)