Inloggen
voeg je column toe

Columns

Trump...nog steeds

Het is nog erger dan je denkt. In een artikel dat afgelopen week verscheen in de Britse Independent presenteert de ghost writer van Trump, die ooit in opdracht van hem een biografie over The Donald publiceerde ( The Art of the deal) een genadeloze analyse van het karakter van de president van het machtigste land ter wereld.
Hij heeft maanden met hem doorgebracht, hem dagelijks gesproken en kort samengevat komt het erop neer dat alles in het leven van DT in het teken staat van het bevestigen van zijn ego. De belangen van anderen zijn daarbij volstrekt ondergeschikt. Zo is hij ook rijk geworden. Het gaat niet om waarheid, eerlijkheid of empathie. Het gat dat zijn keiharde en liefdeloze opvoeding in hem geslagen heeft moet voortdurend gevuld. Maar het is een bodemloze put. Daarbij is hij kinderlijk impulsief en geneigd er onmiddellijk bovenop te slaan als zijn zelfbeeld wordt aangevallen of aan kritiek wordt blootgesteld. Samen met een hekel aan feiten die niet overeenkomen met zijn werkelijkheid en de dossierkennis van een kleuter is dat een gevaarlijke cocktail voor iemand met de beschikking over nucleaire codes.
Nu vriend en vijand aan dat zelfbeeld beginnen te knagen ( het ontslag en de komende getuigenis van FBI directeur Comey, groeiende oppositie van Senaat en Congres, Ruslandgate, het babbeltje met Lavrov) neemt hij nog minder aan van naaste adviseurs, maar trekt zich terug in zijn binnencirkel waar politieke nitwits als zijn dochter en schoonzoon zijn belangrijkste fluisteraars worden.
Hoelang gaat dat nog goed.
Erger is dat ik tijdens het verjaardag feestje van mijn zoon afgelopen week-end met een paar van zijn vrienden, jonge vaders, vrijwel meteen in gesprek raakte over Trump. Niks hypotheken, auto's, sport of carrières maar serieuze zorgen over de ontwikkelingen in Amerika en de toekomst van hunzelf en hun kinderen. Een ongerustheid die met elke nieuwe leugen bijna dagelijks wordt aangewakkerd. Ik vermoed dat ze niet de enigen zijn met het gevoel dat ze aan de grillen van een psychopaat zijn overgeleverd. En dat is een extra reden om te hopen dat de wereld zo snel mogelijk van hem verlost wordt.
Impeachment binnen een maand of drie voorspelde ik, het is een sterke democratie.
Maar het klonk steviger dan ik kon verantwoorden.http://www.independent.co.uk/voices/donald-trump-self-sabotage-us-president-businessman-past-art-of-the-deal-james-comey-russia-a7742161.html

Schrijver: trawant, 22 mei 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.8 met 5 stemmen 109Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
24 mei 2017
Oeps....
Is zomaar mijn vorige dissidente commentaartje verdampt.
Ik heb het artikeltje gelezen van Tony Schwartz en ben getroffen door de nietszeggendheid van zijn psychologische karakteranalyse van de kouwe grond.
Ik teken bezwaar aan, niet tegen kritiek op de nieuwe president van de VS, die net zo'n schlemiel is als alle vorige en wellicht komende, ieder op z'n of haar eigen idiosyncratische manier, maar tegen de gratuite en gemakzuchtige mentale instelling van, in dit geval jij, beste trawant, waar je meegalmt met alle marktkooplui van opinies die liever de bekende (inmiddels door herhaling tot feit verheven) verdachtmakingen rondbazuinen dan bereid zijn om de validiteit van deze aantijgingen te onderzoeken.
Het Russische verkiezingshack-verhaal is door de DNC verzonnen om de aandacht af te leiden van datgene wat door wiki-leaks werd onthuld: de stemmenfraude die Bernie Sanders buitenspel zette.
Het ontslag van Comey heeft op geen enkele manier invloed op de doorgang van het FBI onderzoek naar deze verzonnen interventie van een 'Russische hacker'.
Seth Rich (een jong DNC staflid) was de 'hacker' die lekte naar wiki-leaks
en hij is daarvoor vermoord in opdracht van de DNC (Podesta en/of Hillary), die (om duidelijk te maken wat -andere- leakers te wachten staat) deze afschuwelijke daad zelfs niet op een willekeurige roofmoord wilden laten lijken.
En dan hebben we inmiddels ook godzijdank de aandacht afgeleid van het schandaal waarom Comey werkelijk is ontslagen: de privé email server waarmee Hillary staatsgeheime documenten verzond en ontving, die ze (nadat ze waren opgeëist door de FBI) vervolgens onnaspeurbaar wiste , waarbij ze aantoonbaar strafbaar handelde, waarvoor Comey (en dat was de reden van zijn ontslag) niet de legale maatstaven hanteerde die van een onafhankelijke onderzoeker worden verlangd..
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 mei 2017
Iemand die voor belachelijk veel miljarden dollar dealt in wapentuig kan geen peacemaker zijn. Van de zwaarddans naar het keppeltje en vandaar naar het roomse gehuichel. Deze dualistische wolf in schaapskleren heeft ondertussen Iran zo ongeveer de oorlog verklaard, terwijl hij zijn eigen bloedvergieten in zogenaamde onschuld afwast. Denk aan Vietnam en Irak, geloof zijn paranoïde zwart-wit-denken niet. Zijn ogen spreken van spirituele leegte, keiharde rancune en inderdaad eindeloze hebzucht. De onbelezen boef is 70 en aan zijn rare tronieverschijnselen te zien, zit hij absoluut in de pre-dementie fase, die hij nog maar nauwelijks weet vast te houden. Zijn geheugen is een vat zoutzuur en daarom denkt hij er met al zijn duistere praktijken en zijn hoogst dubieuze ontslagen mee vandoor te kunnen komen.
Wacht maar tot hij, mister 666, met zijn Beast weer op Amerikaanse bodem landt. De rapen zijn gaar en wat hij Hillary destijds toewenste, zal hem zelf gebeuren. Alcatraz is waiting.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)