Inloggen
voeg je column toe

Columns

Protserij en huichelarij

Sinds enkele dagen vliegt president Donald Trump met zwaar geschut door het luchtruim, waar hij het milieu en passant nog meer belast. Die miljoenen kostende, 9-daagse vliegreis komt hem goed uit, want zo kan hij even alle sores omtrent zijn omstreden connecties met de Russische topfiguren achter zich laten. For the time being, want zijn tegenstanders in Amerika zitten niet stil en die zullen er alles aan gaan doen om hem te doen aftreden. Ondertussen viert hij samen met zijn duur versierde etalagepop Melania een Chinees-achtige hap-snap-vakantie in de duurste hotels en verblijfadressen.

In de column van Bas Heijne 'Heksenjacht' (NRC, 20, 21 mei j.l.) schrijft Bas op geniale wijze over Trump's slechte troef als slachtofferrolfiguur. Bas schrijft: 'De slachtofferretoriek wordt steeds meer doorzien en belachelijk gevonden, het exploiteren van verongelijktheid werkt steeds minder effectief, de slachtofferkaart is steeds minder een goede troef!'. Bas trekt terecht een vergelijking met Geert Wilders, die ook is uitgespeeld met zijn slachtofferrol. Bas schrijft: 'Heksenjacht, hetze, uitsluiting, discriminatie - leuk geprobeerd, maar het werkt niet zo goed meer!'.

Aan de vruchten herkent men de boom. Het eerste bezoek van Trump was aan de superrijke oliestaat Saudi-Arabië. Zijn trofee Melania droeg een brede, goudkleurige riem rond haar elegante taille. Dat was om de onder hoofddoeken verstopte Arabieren af te leiden van zijn gouden megadeal, die hij kwam tekenen. The Beast has landed. Die monsterlijke, zwaar bewapende auto weegt ruim 7,5 ton. Ik snap nog steeds niet hoe zo'n gewicht door de lucht kan worden vervoerd, ook al leg je mij dat uit. Wat dat betreft zit ik deels op het niveau van een primitieve, inheemse Indianenstam, wat me overigens met trots vervult. In de numerologie staat The Beast voor 666 en dus het demonische in de mens. Trump heeft van de Arabieren 110 miljard dollar gekregen in ruil voor dodelijke wapens. Bovendien nog eens 350 miljard dollar in ruil voor militair materieel in de komende tien jaar. Dit betreft o.a. 150 Black Hawk helicopters. De meesten kennen nog wel de gruwelijke beelden uit de speelfilm 'Black Hawk Down'. Wie het zwaard hanteert, zal door het zwaard omkomen. Een bijbelse wijsheid, die van kracht blijft.

Trump is een onverbeterlijke dualist, iemand die in goed en kwaad gelooft, in wit en zwart, in alles of niets. Hij kent geen subtiele nuances of detaillistische gevoelskenmerken. Hij is ruw en rauw als John Wayne, al had die meer menselijke kanten. Echt liefhebben betekent de ander lief hebben. De anders-denkende, de anders-gelovende, de anders-levende. Trump houdt alleen maar van zijn gelijkgestemden, zijn door hem getrainde familieleden en medewerkers. En natuurlijk de superrijken, die ook op zijn buitenaardse niveau leven, zoals die Saudi's, die letterlijk in gouden weelde baden. Macht en geld is het grote kwaad in deze wereld. Plus of course de enorme wapenwedloop, die Trump zonder een greintje van gewetenswroeging buitenproportioneel heeft opgevoerd. Om zijn schurkachtige deal nog eens te onderstrepen, hield hij een opruiend zakenpraatje, waarmee hij het oorlogsgeweld nog eens opstookte. Hij brombeerde: 'Verjaag de barbaarse criminelen uit jullie gebedshuizen, heilige landen en deze wereld!'. Met name Iran is in zijn dollarogen de grote schuldige, maar zo simpel en zwart-wit-denkend ligt het natuurlijk niet, want in Iran leven even lieve mensen als waar ook ter wereld. Dat Iran de Amerikaanse staatskas voor geen millimeter vult, zal klaarblijkelijk de ware reden van zijn afkeer zijn.

In zijn meesterlijke lied 'Goodnight Vietnam' zingt Billy Joel o.a. 'And who was wrong and who was right?'. De zinloosheid van oorlog is al zo vaak aangetoond en toch staan er steeds weer walgelijke tirannen op verkeerde machtsposities, die oorlog en moord bevorderen. Charlatans, die mooie woorden gebruiken, maar ondertussen duivelse praktijken uitvoeren. Waarom sturen ze die 460 miljard dollar niet in de vorm van eten en drinken naar de Afrikanen, die door hongersnood en dorst onnodig creperen. Trump is zelf ook een wolf in schaapskleren, een barbaarse crimineel! En iemand met veel meer schietkracht, dus valt er veel meer van hem te vrezen, dan van al die rommelige, geestesgestoorde, islamitische extremisten, die in zijn wapendeals maar wat goed van pas komen. Ik hoop dat paus Franciscus hem eens flink aan zijn haren trekt!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 mei 2017


Geplaatst in de categorie: geld

5.0 met 1 stemmen 508Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 mei 2017
Ten eerste is de bijgevoegde afbeelding van Robbie natuurlijk een tijdelijke misser van de overspannen gemaakte redactie. Verder heeft Ton een groot punt, want de zogenaamde leiders op onze aardkloot spelen vuil spel en hebben het volop achter de ellebogen. Ze misleiden ons inderdaad met hartige kippenboutjes, terwijl ze ondertussen hun mega-evil volvoeren. Maar Ton weet nog niet dat wij die misleidingen allemaal zeker wel doorzien en bestrijden. Via Facebook ontdek ik dat er wereldwijd vele mensen zijn, die de Liefdesgeest aanhangen, waardoor ik positief blijf en de negatieve politici blijf bestrijden. Wees wel, we hebben helemaal geen leiders nodig, we kunnen onszelf wel leiden. Wég met al die vuile sujetten, die enkel onheil creëren! Ik ben een overtuigde pacifist en dan weet je al gauw wie er totaal verkeerd is. Kun je je Christus Jezus met een machinegeweer indenken? Ik bedoel maar!...
Naam:
Ton Hettema
Datum:
24 mei 2017
Kunnen we intussen nog zien, tussen alle polariserende meningen door, dat het echt niet uitmaakt welke vooruitgeschoven pion er deze keer weer in het Witte Huis van Onschuld (who?) is terechtgekomen? En doorzien dat beide kampen, de 'goeden' en de 'slechten' exponenten zijn van de machthebbers achter de schermen (voorlopig is de CFR mijn beste kandidaat)? Die al minstens twee eeuwen het adagium: "verdeel en heers" tot in de finesses uitvoeren door zowel voor- als tegenstanders van hun plannen meesterlijk te manipuleren? Terwijl 'wij' ons druk maken om -voor hen- triviale zaken als milieu, geweld, rechtvaardigheid, vluchtelingen en alle andere afleidingsmanoeuvres die ze als kippenboutjes via de media in onze kooitjes werpen..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)