Inloggen
voeg je column toe

Columns

Raket met boomerang-effect

Het zichzelf geïsoleerde gruwelland Noord-Korea met hun knettergekke president Kim Jong-un heeft inmiddels een intercontinentale lange-afstandsraket afgevuurd. Hij ging heel hoog de lucht in en na 6000 kilometer stortte hij in zee, tesamen met de weggegooide kosten van dat rare geval, waar vele arme gezinnen maandenlang van hadden kunnen eten. De bevolking stond zoals altijd als getrainde commando's voor een groot beeldscherm, met als enige vertier de welbekende nieuwslezeres met vlakken knalroze in haar gewaad. Misleidend knalroze, want in grote tegenspraak met haar pompeus uitgebraakte lof over de geslaagde raketmissie en de zogenaamde glorie van hun uit angst aanbeden dictator.

Volgens enkele uitlatingen wanen de meelopers van de gewetenloze treiteraar Kim Jong-un zich nu het machtigste nucleaire land ter wereld en denken ze overal op aarde te kunnen toeslaan met hun zeer gevaarlijke speelgoed. Iedereen denkt daar op het egoïstische kleuterniveau van de losgeslagen leider, die steeds een stap verder gaat in het provoceren van met name Zuid-Korea, Japan en Amerika. Trump vraagt zich terecht af of die man (dat snotjochie) niets beters te doen heeft met zijn leven. Blijkbaar niet, want met groot wapentuig spelen, is zijn lust en zijn leven. Dat komt omdat hij zwaar geestesgestoord is en daar wil hij niets aan laten doen. Hij heeft de grootste lol met raketten de lucht in schieten. Hij zit er bijna bovenop met zijn superlange verrekijker en die vieze, slijmerige lach op zijn lelijke bakkes. Man, man, wat is die vent oerlelijk, geen wonder dat hij alleen maar aan betaalde seks kan doen. Hij maskeert zijn gedrochtelijke body met zeer ruime kledij en met zijn debiele kapsel denkt hij hip te zijn.

De boel gaat daar natuurlijk een keer flink ontploffen, dat mag duidelijk zijn. De aan hoogmoedswaanzin lijdende koningscobra spuwt vroeg of laat zijn gif over de toelaatbare grenzen. Hij heeft natuurlijk liever een explosie in de verte dan een implosie op eigen grondgebied. Met zijn perverse machtswellust is hij zonder pardon in staat om door paranoia ingebeelde vijanden massaal te vermoorden. Deze rampspoedige misdadiger is een Assad in het kwadraatkwaad. In de film 'Sniper' met Tom Berenger in de hoofdrol zie je de junglemarinier Beckett op geniale wijze doordringen tot het hoofdkwartier van een drugsbaron en een rebellenleider, die hij weet uit te schakelen met behulp van zijn begeleider. Zoiets zie ik voor mij. Dat een soort Rambo Kim Jong-un weet uit te schakelen. Dan valt ook die collectieve razernij. Die verwende dikzak geniet zelfs van het doden van andere mensen en dan ben je nog lager dan een kaaiman met een reptielenbrein. In het mooiste geval vliegt de volgende raketproef regelrecht terug naar de lanceerplek en pal op leegkop Kim Jong-un. Zo'n raketbesturingsfout lijkt mij zijn verdiende loon, ook gezien het wrange feit, dat er al ontzettend veel onschuldig bloed aan zijn vraatzuchthanden kleeft.

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 juli 2017


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.0 met 3 stemmen 75Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Anneke Haasnoot
Datum:
9 juli 2017
Een gedurfde column. Met liefde gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)