Inloggen
voeg je column toe

Columns

Facebookinlogblokkering

Nu is het al een hele toer om thuis met internet te worden verbonden en storingsvrij te kunnen internetten, maar met o.a. Facebook heb je er een extra probleem bij, want die werken met wachtwoorden en andere obstakels, waar een gemiddeld mens al gauw de zenuwen van krijgt. Die overbeveiliging zorgt er dikwijls voor dat je niet meer in je account kunt komen en als een paria buiten de stadspoorten wordt gehouden.

Zelfs als je alles goed invult, haperen de systemen van de ophaalbruggen nog. De frustraties die dat opleveren, zijn soms groter dan het gemak dat je bij een goed functioneren van die uitvinding ervaart.
Met internetbankieren is vaak hetzelfde aan de hand, er worden zoveel obstakels in de vorm van wachtwoorden en dergelijke gevraagd, dat je continu tegen de muur loopt. Internet kent naast veel voordelen ook heel veel nadelen en daar zijn de overdreven en slecht werkende beveiligingsdoolhofmaatregelingen een goed voorbeeld van.

Bovendien gaan die internetgoeroes er maar vanuit dat de gemiddelde mens net zo'n technisch inzicht als hun heeft, wat natuurlijk absoluut niet het geval is, ondanks de vele wegwijscursussen. Voor mij is internet nog steeds abracadabra-gedoe en ik ben allang blij, dat ik er al zoveel mee heb kunnen doen, wat niet wil zeggen dat ik zonder moeite internetklant ben en soms sla ik op tilt, omdat iets als Facebook mij te machtig wordt. Misschien heb ik per ongeluk op een verkeerde knop gedrukt en ben ik daarmee onwetend zelf de oorzaak van mijn debâcle, maar dan nog, als FB mij daarna enorm treitert door mij systematisch te weren, dan baal ik enorm van FB. Temeer omdat ik een serieus aantal FB-friends heb opgebouwd van mensen over de hele wereld, incluis veel beroemde schrijvers, muzikanten, kunstenaars, politici en New Age healers.

Verder ben ik nogal paranoïde aangelegd en vermoed ik dat er achter de schermen sadistische plaaggeesten werkzaam zijn, die teveel succes afstraffen met buitensluiting. Internet presenteert zich als een perfect systeem, maar dat is het bij lange na niet. Het faalt aan alle kanten en het wordt zelfs overwoekerd door schandalige virussen en cyberaanvallen. Bovendien wordt internet door vele criminelen en kwaadwillenden misbruikt.

Laatst werden er zelfs ziekenhuissystemen platgelegd door internetterroristen. Daarbij is mijn FB-blokkering peanuts. Voorts ben ik nogal spiritueel ingesteld en geloof ik dat de geestenwereld directe invloed op de communicatietechniek heeft. Dus denk ik goedgelovig, dat mijn FB-blokkering noodzakelijk zal zijn om dingen, die ik zelf niet helemaal in kaart heb, maar mijn beschermengelen wel. Ik geloof in de Akasha-kronieken en die zijn vele malen groter en detaillistischer dan het gebrekkige internetverkeer.

Kan ik zonder Facebook? In wezen wel, omdat het leeuwendeel van mijn FB-friends fictief is, ik bedoel, ik heb ze nog nooit gezien, laat staan gekust en geknuffeld, terwijl er heel veel mooie paradijsvogels bij zitten. Toch kan ik heel down raken van falende techniek, ook omdat ik waarschijnlijk net te dom ben om een oplossing te creëren. Ik doe wel lekker modern mee, maar in wezen ben ik een ontzettende leek, die maar wat aanmoddert.

Misschien vinden de goden wel dat ik mijn energie verspil met al die FB-activiteiten en willen ze me meer ruimte schenken voor ware creatie. Heel goed mogelijk. Dus of ik vanaf nu op FB stagneer of dat er toch nog een doorstart komt, beide opties maken geen donder uit. Ook omdat ik persoonlijk veel meer waard ben dan mijn Facebookgedoe. Oehoe!

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 juli 2017


Geplaatst in de categorie: internet

2.0 met 2 stemmen 75Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
van Gellekom
Datum:
14 juli 2017
Ik ga mijn naam op Facebook veranderen in Niemand. Als ik iemand dan onzin zie uitkramen, kan ik het liken (ook weer zo'n mobielgeneratiewoord)_en dan zie je : "Niemand vindt dit leuk"

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)