Inloggen
voeg je column toe

Columns

Genoten

Volop genoten van de dames op het veld, elke wedstrijd gekeken, nog meer genoten dat ze Europees Kampioen werden. Hoe mooi is dat. Hoe geweldig waren de spelen, hoe gemoedelijk zonder de sterke arm, zonder vandalen en rookbommen, helemaal geweldig.

Een beetje ondergesneeuwd raakte de medaille van Kromowidjojo, die een nieuwe tijd neerzette in het zwembad, ook de bronzen medaille van Daphne Schippers werd maar heel even genoemd, toch waren ook dat super prestaties van beide dames. Natuurlijk wil ik hier niet mee zeggen dat de voetballeeuwinnen teveel aandacht kregen, nee hoor helemaal niet.

Ik ben allang blij dat vrouwen eindelijk mannen een koekje van eigen deeg geven, ik ben nog blijer dat vrouwen waarmaken waar mannen kansen laten liggen. Nee, ik zal niet weer beginnen over geld en aanverwante idiote transferbedragen, want dat weet nu gelukkig iedereen. Dat hoeft dus niet, maar de dames flink in de zon zetten is zeker geen overbodige luxe.

Dat geldt dan ook voor onze zwemster en onze hardloopster, want zulke kanjers moet je koesteren, zeker in ons kleine landje.
En dan een schaduwkantje aan dit hele gebeuren: er is weer een Syrische jongen verdronken in een zwembad, zelfs nadat ie diverse malen gewaarschuwd was.

Opnieuw het hele gebeuren in rep en roer want nu moeten ineens de vluchtelingen-kinderen zwemles krijgen...ehhhh, begrijp ik iets niet helemaal? Er verdrinken ook Nederlandse kinderen, maar ja, men heeft zwemles afgeschaft op scholen hè? Dat was te duur. Een mensenleven is tegenwoordig niet zoveel meer waard, immers: voor de vluchtelingen moet er van alles en nog wat in elkaar geflanst worden, maar hoe zit het dan met hier geboren kinderen en kleinkinderen?

Nee, een vluchteling zou ik niet willen zijn, maar om nu ineens te roepen dat dit moet gebeuren en ons eigen kroost maar te laten "zwemmen" tja, of juist niet, dat gaat me te ver!
Het wordt tijd, tijd voor een bezem!

Deze column is zaterdag 12-8 even na elf uur live te horen bij de lokale omroep krimpen

Schrijver: An.Terlouw, 9 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: sport

1.5 met 11 stemmen 97Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 augustus 2017
Oeps!, An, weet je wel dat de bezem het symbool van extreem-rechts is? Je begint heel chauvinistisch over onze leeuwinnen, Ranomi en Daphne, om daarna af te geven op de zwemles voor vluchtelingen. Hoe moeten ze anders inburgeren en nieuwe Ranomi's worden?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)