Inloggen
voeg je column toe

Columns

Pluspunten en minpunten

Als ‘n sportbond een ‘communicatieteam’ tracht te formeren, dan frons ik de wenkbrauwen. En als ik hoor dat dit met ‘professionele vrijwilligers’ moet gebeuren, dan borrelt mijn verbazing op. Wat wordt er bedoeld met deze contradictio in terminis?

In een Uncle Sam-achtige oproep staat dat de pingponghoofdbestuurders hun achterban beter ’over clubs, personen en ontwikkelingen’ willen informeren. Ik vermoed dat de huidige communicatie-expert (de heer Hanning te Groningen) een beetje nerveus is geworden. Hij heeft in het jaar dat hij zitting heeft in het hoofdbestuur, geen resultaat geboekt. Toegegeven, het zat hem niet mee. Zijn opponent, de kritische website Tafeltennis Nederland.nl, verdween uit de lucht en dat bracht een dramatisch zwak punt aan het licht: het ‘georganiseerd’ tafeltennis wacht op haar doodvonnis.
Deskundigen winden er geen doekjes om. Het Meertens-instituut berekende de overlevingskansen voor de beoefenaars van ‘het camping-spelletje’ en kwam niet veel verder dan ‘nog eens alle pluspunten, minpunten, (on)mogelijkheden en gevaren af te wegen’.

Daar sluit zich de vicieuze cirkel. Bestuurslid Hanning zoekt, deze maand, naar z’n task-force. Hij laat zich inspireren door de frontale ‘I Want You, for US Army’-poster. Het is wrang dat de succesvolle site Tafeltennis Nederland.nl dagelijks berichtte over ‘clubs, personen en ontwikkelingen’. Sinds de exit van TTNL horen we een speld vallen op tafeltenniscommunicatiegebied. Ik vermoed dat HB-lid Hanning al een excuus gereed heeft voor zijn komende aftreden, naar verwachting medio december.
Zoniet, dan schort er iets aan zijn netwerkvaardigheden.

Schrijver: Ton Mantoua, 20 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 1 stemmen 132Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)