Inloggen
voeg je column toe

Columns

Derde Wereldoorlog?

Remko Breuker, hoogleraar Koreastudies, zegt bij Pauw dat Noord-Korea nooit een kernoorlog kan winnen. Dat kan zo zijn, maar hij zegt ook dat Kim Jong-un alleen om zijn familie geeft. Hij laat zijn onderdanen geloven, dat hij om hen geeft, maar hij stuurt ze regelrecht naar de afgrond, zonder dat hij daar om maalt. Deze gek, die alsmaar meer ruimte claimt, is ernstig psychopatisch bezig en hij voert de druk alleen maar op, omdat hij kickt op de spanningsboog, die dat teweeg brengt. Die bekende nieuwslezeres van Noord-Korea is een 74-jarige actrice, je weet wel, die oude heks in haar roze suikerspinjurk, die vol gespeelde vreugde nieuwe, geslaagde raketlanceringen verslaat. En onlangs dus het alarmerende feit, dat Noord-Korea een waterstofbom op een lange-afstandsraket kan plaatsen, waarmee ze Amerika, maar ook Europa kunnen bereiken.

De touwtrekkerij tussen Noord-Korea en Amerika/Zuid-Korea/Japan blijft maar voortduren en Noord-Korea heeft al nieuwe raketoefeningen aangekondigd. Ze zijn niet van plan om met hun nucleaire wapenopbouw te stoppen, integendeel. Één miljoen Noord-Koreanen zijn zwaar gehersenspoeld en zitten in het leger. Op de televisie verscheen een Zuid-Koreaanse vrouw, die denkt dat de Derde Wereldoorlog aanstaande is. Ik kan me die angst heel goed voorstellen, want Kim Jong-un zal maar je buurman zijn. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw heerste er in Europa ook zo'n angst voor de Russische kernbommen, of die angst nu terecht was of niet, het hing overal in de lucht, mede door de politieke uitlatingen en mediaverhalen. Inmiddels is die angst al jarenlang overgewaaid en kraait er geen haan meer naar. Zelfs die lange brug van Rusland naar De Krim baart ons geen echte zorgen meer, daar hebben zelfs Nederlanders aan meegewerkt.

We denken misschien dat Noord-Korea een ver van onze bed show is, maar tegenwoordig is afstand geen enkele belemmering meer om bedreigend te kunnen zijn. De Amerikaanse spreekster in de VN-Veiligheidsraad is heel duidelijk en zegt, dat Noord-Korea nu hard moet worden aangepakt. Zakenman Trump gaat vooralsnog voor de economische sancties en hij straft zelfs derden, die met Noord-Korea blijven handelen. Economische isolatie is een doeltreffend middel om een brutaal, misdadig, vals om zich heen bijtend land op de knieën te krijgen, maar dat deert de kwaadwillende inborst van dit militaire regime niet, want die staren zich blind op hun oorlogstuig en militaire 'vooruitgangen'. 'Noord-Korea smeekt om oorlog!', zegt de VN-spreekster zeer juist geanalyseerd. Er is immers geen ander land dat zo provocerend fanatisch te keer gaat met raketten en opgeklopte oorlogstaal. Dit misdadige land pompt zichzelf alsmaar verder op met blinde haat en gewetenloze destructiedrang/doodsdrift. Ik weet niet exact waar Kim Jong-un en zijn hoge pieten zich verschuilen, maar het lijkt mij het beste om de best getrainde commando's op hem/hun af te sturen, want zijn/hun psychotische, suïcidale neigingen kunnen het beste in de kern gesmoord worden. Dan volgt de rest vanzelf, zonder geweld te moeten gebruiken.

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 september 2017


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.5 met 4 stemmen 12.523Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 september 2017
President Vladimir Poetin van Groot-Rusland zei deels komisch en deels serieus: 'De Noord-Koreanen eten nog liever gras, dan dat ze hun militaire programma moeten opgeven!'. Daarmee bagatelliseerde hij terecht de economische sancties van de VS. Al is hij schijnbaar voor politieke praatoplossingen, hij weet ergens dus wel beter. De aanval is de beste verdediging. Ik vrees dat er echt geen andere optie is. Voortwoekerend adderengebroed moet je snel en effectief uitschakelen. Het is al te lang op de lange loop gelaten. Er is al te lang in de pokerface van Kim Jong-un getrapt. Duidelijk zichtbaar kwaad dient met man en macht te worden bestreden. Deze olijke kwajongen moet nu worden uitgeschakeld, want hij vormt een daadwerkelijk gevaar voor talloze, onschuldige mensen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)