Inloggen
voeg je column toe

Columns

Kantoortuinencomplex Papendorp

Een enkeling draait nog wel eens ‘n plaatje van de bijna vergeten Britse rocker Billy Fury (1940-1983). In zijn stem klinkt bravoure en tragische bedachtzaamheid, zoals in ‘A Thousand Stars’ en ‘Lost Without You’. Mijn kennismaking met Billy verloopt via 62 songs op Classics and Collectibles. Dit super-overzicht wapende mij tegen nieuwe onheilsberichten over geklungel in het pingponglandschap. Men jongleert er op een dakgoot en brengt toch naar buiten ‘innoverend, ondernemend, open en vitaal’ te zijn. Zonder blikken of blozen.
Allemaal onzin, allemaal rubbish. Er dreigt instortingsgevaar, het hoofdkantoor werd door de Zoetermeerse gemeenteraad aangemerkt als ‘urgent-sloopklaar’. Dat komt goed uit, want meerdere nationale sportbonden moeten minimaliseren. Het gaat om veertien stuks die, bijeengedreven in het Nieuwegeinse Plettenburg, de noodklok luiden. In projectmanagersbewoordingen: ‘die federaties staan voor een volgende stap, zoals het futuristische kantoortuinencomplex in Papendorp’.
Een zwijgzame medewerker bleek de enige die er rekening mee had gehouden dat het huurcontract van het Huis van de Sport op 1 december afloopt. Inmiddels verklaarde het hoofdbestuur, acht plichtmatige avonden lang en uit arren moede, het tafeltennisseizoen dan toch maar voor geopend. De regionale autoriteitjes staarden machteloos naar Innovatie-Ondernemend-Open-Vitaal met de gedachte: zodra de competitie begint, praten we verder nergens meer over. Alleen afdeling Noord liet zich niet inpalmen en plaatste vraagtekens. Tijdens de ontmoetingen met hoofdbestuurders bleek veel bondsinformatie onbetrouwbaar en onvolledig. Bezieling is achter ‘n vergrijzingshorizon verdwenen: volgens een recente berekening passeert het leeftijdsgemiddelde van licentietafeltennissers binnenkort de 60 jaargrens (58,7).
Innoveren, ondernemen, openheid, vitaliteit, dat wordt lastig...

Schrijver: Ton Mantoua, 9 september 2017


Geplaatst in de categorie: sport

3.0 met 1 stemmen 288Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)