Inloggen
voeg je column toe

Columns

Prinsjesdag 2017

Zo nadert de derde dinsdag in September, de-missionaire Prinsjesdag, die in volle glorie wordt gepresenteerd, jawel. Gelukkig is de Koning niet de- missionair, want anders hadden we een de-missionaire troonrede gehad, of dat zin had gehad, waag ik te betwijfelen, maar dinsdag is het Prinsjesdag en zelfs de Gouden Koets, is in deze de-missionair, want die komt niet in beeld!

Het grote voordeel is dat omdat de koets niet in beeld komt, het meteen al mensen de wenkbrauwen laat fronsen: immers, Prinsjesdag is dan al anders omdat de gouden koets niet door de straten rijdt, maar dit terzijde!

Het de-missionaire kabinet presenteert het ook alweer de-missionaire koffertje, nadat de Koning de zaken heeft voorgelezen die van belang zijn voor het komende jaar! Dat dan weer wel. Maar later wordt het koffertje door de de-missionaire minister die over het koffertje gaat, het ding gepresenteert, geopend en de stukken die erin zitten zijn dus allemaal voor elkaar gebokst door de-missionaire ministers.

Ik bedoel maar: in hoeverre moeten we de zaken die geregeld zijn door de- missionaire gasten nou serieus nemen? Het is een beetje als een praktijk van een arts, die geen bul aan de muur heeft hangen, omdat hij die niet heeft! Maar als die arts een fout maakt, betrapt wordt op die fout, men erachter komt dat hij geen bul heeft: dan kan hij een advokaat zoeken en naar de rechter!

Hoe zit dat met die de-missionaire gasten, die van alles en nog wat kunnen regelen, zonder in staat te zijn een kabinet te vormen? Als zij een blunder maken, geldt dan voor hen ook: regel een advokaat en wordt er dan ook een zaak aangespannen!? Nee toch? Ik heb het in elk geval nog niet meegemaakt, maar het zet je wel even aan het denken!

Van alles maken we al mee, met dit de missionaire kabinet. Het is jammer dat de gang naar de stembus niet bepaald geleid heeft tot enige vorming van, en het allerergste is dat men promoot om vooral geen tweedracht te zaaien, om vooral samen te werken, om vooral, ach: zinloze zaken, immers zijn ze niet eens in staat om.....de-missionair om te zetten in een heus kabinet, zonder elkaar in de haren te zitten.

Schrijver: An Terlouw, 18 september 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 2 stemmen 54Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
19 september 2017
Je maakt je niet populair bij de trouwe burgers van deze site, goede An, als je hun slaapwandeling verstoort met lastige opmerkingen over ons royale en politieke fata morgana. De acteurs die onze collectieve dromen ensceneren en regisseren hebben ons slechts 1 keer in de 4 jaar nodig voor hun populariteitsverkiezing. Om uit te maken wie met wie nu het eeuwige toneelstukje mag opvoeren. Maar je moet er niet over schrijven, dan stappen lezers met het verkeerde been uit bed.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)