Inloggen
voeg je column toe

Columns

Een duet of ’n VVD-schelm

Georganiseerd pingpong? Laat me niet lachen, zelden zo’n ingedommelde mestvaalt gezien. Tijdens een stille ommegang langs de staties van de acht regio’s werd ‘n manipulatie gepresenteerd: druk bezig zijn met... afwachten. Dit kneuzenhoofdbestuur gedraagt zich alsof eindvoorstellen er niet toe doen. Ene Wim van der Burgt, liberale deugniet uit Cuijk, speelt de baas over afdelingscompetitieleiders, maar meneer vertikt het om hen te consulteren. Eerst kondigde hij de duoteamdictatuur af. Daarna gaf hij nukkig toe dat nuancering nodig was zodat hij uitstel kon bedingen. Uiteindelijk accepteerde hij een onderzoek van instituut Pim Mulier.
Alle sportsociologie ligt nu ter inzage, maar de Cuijkse VVD-ruziezoeker beweegt geen centimeter. Een compromis, zoals het veelbelovende idee van de double match-competitie, wees Van der Burgt hooghartig van de hand. Mocht hij zich doof houden, dan gaat opnieuw een competitiehervormd wedstrijdseizoen verloren. Bij mij leidt dit gebrek aan respect voor breedtesport tot een kapotgeranseld toetsenbord. Om de gisting van mijn columndrift te neutraliseren, grijp ik naar muziekmedicatie: zeventien Ramazzotti-cd’s om Van der Burgt’s autisme in stof te laten wedervaren. Waartussen een duivels duet: de hemelse Andrea Bocelli en de raspende Eros Ramazzotti. Zij aan zij zingen Andrea (Lajatico 22.09.1958) en Eros (Rome 28.10.1963) het geweldige ‘Musica E’ van Piero Cassano en Adelio Cogliatti, een concept uit de koker van home-producer Claudio Guidetti: etherische engelenzuiverheid, vermengd met zingzeggen dat lijkt op de rauw-schorre Joe Cocker.
Stuur Wim linea recta naar zijn relschopperij in de Cuijkse gemeenteraad. Afronden, inbinden of wegwezen, Van der Burgt.

Schrijver: Ton Mantoua, 20 september 2017


Geplaatst in de categorie: sport

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 58Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)