Inloggen
voeg je column toe

Columns

De Amalia van het kabinet...

Mevrouw Schultz lacht in haar vuistje. De Mali-nasleep komt haar goed van pas. Als het niet collegaatje Janine was geweest, dan had ‘de prinses Amalia van het kabinet’ wellicht op de eenzaamste plek van de Tweede Kamer gestaan. Want minister Melanie heeft zich verdacht gemaakt met particuliere profijtelijkheid. Ze houdt zich gedeisd. Haar emolunenten zijn een mijnenveld vol alibi-camouflage, machinatie en belangenmoeras. Ik voorspel dat draaikont Schultz op slinkse wijze ontsnapt aan Haagse benardheid.
Edith, Janine, Jet, Jetta, Lilianne, Melanie, Sharon, allemaal oogappels van Mark. Stuk voor stuk BN-ers, inmiddels. De enige BN-er die ikzelf ‘n beetje ken is Bettine Vriesekoop. Ik kom haar wel eens tegen op de veerpont tussen Het Stenen Hoofd en Havens-West, bij de Amsterdamse KNSM-werf. Ik vraag altijd naar haar zoon Tymo en ze vertelt dan dingen die iedere moeder van een zeventienjarige puber uit de slaap houdt.

Met de meeste Bekende Nederlanders gaat het slecht, heb ik de indruk. Sommigen van hen zijn schaamteloos en zo ijdel dat ze geen nee kunnen zeggen tegen willekeurige interviewers, ondanks een tegenstribbelende woordvoerder of politiek assistent, schijterig als ze zijn om hun kansen te verprutsen in het apenrotsgevecht om (bij)baan of commissariaat. Ze zijn te koppig om hun aangewaaide posities en gevoelige openbare functies op laag water te zetten. De bespottelijke Camille Eurlings wordt steeds zieliger. Die kwibus leert het nooit. Iemand zei dat ‘ons Kamieleke’ moet beseffen dat hij onmogelijk op hoog olympisch bestuursniveau verder kan. Iedereen begrijpt dat, behalve hijzelf.

Schrijver: Ton Mantoua, 4 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 2 stemmen 95Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 oktober 2017
Het is een kaalslag rondom de gladjakker van de VVD Mark Rutte. Je hebt gelijk, die Melanie zwemt ook in het grote geld, mede door belangenverstrengeling met haar man Haro, die miljonair is, dankzij aandelen bij het bedrijf Tocardo en het keuringsinstituut Kiwa, die door Melanie vanuit haar ministerspositie zijn gespekt. Haro kreeg alleen al voor zijn aandelen bij Kiwa 3 miljoen euro. Blijkbaar weet zij wel hoe het moet om onder de radar te blijven.
Een oude slogan van de VVD was 'Loon naar werken'. Ze doen echt niet meer dan jij of ik, maar door hun universitaire opleidingen weten ze precies hoe ze het systeem kunnen naaien en snel rijk kunnen worden, zonder daar echt voor krom te liggen. Ze misbruiken hun slimheid.
Goed speurwerk, Ton!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)