Inloggen
voeg je column toe

Columns

Nu weet Tony het zeker

Van de gesalarieerde wedstrijdbeheerder op het (koninklijke) schermsport- en tafeltennishoofdkantoor verwacht ik dat zij/hij de mening van een paar direct-betrokken clubvrijwilligers goed kent. Deze personen moet regelmatig om aanvullend advies gevraagd worden. Unanimiteit en eenduidig beleid mogen elkaar niet dwarsbomen.
Afbrokkelend pingpong heeft een pontificale breedtesport-fulltimer in dienst, al geruime tijd. Toch is de peiling onder de acht competitieleiders lelijk op de klippen gelopen. Dat heeft geleid tot verdeeldheid en hachelijke koorddanserij in de pingpongerij.

Onaanvaardbaar: als betaalde krachten geen beeld hebben van de standpunten van je eigen deskundigen! De klacht dat e-mails geen sluitende afspraken garanderen werd bevestigd. Er werd zelfs gedacht aan interne sabotage. Bovendien voelen wedstrijdleiders zich niet geroepen om hals over kop bij een maandagavondoverleg in Nieuwegein op te draven. Samenstellers van competitieprogramma’s hebben feest- en vakantiedagen paraat en zien er op toe dat het reglement wordt nageleefd; daarmee basta.

Begin deze maand kreeg het ietwat egocentrische en ietwat calvinistisch-behoudende groepje een pseudo-dictaat opgelegd. Met als gevolg dat een furieuze afdelingsbestuurder zijn functie neerlegde. Werknemer Stolwijk ontdekte dat zijn positie in het geding is: zwartepieten toeschuiven, uitstel & uitstroom, herpositionering als project-innovatie-manager en ergere pim-uitvluchten...

Tegen dit wanbeleid bracht ik de afgelopen dagen de vocale kwaliteiten van Tony Bennett in stelling. Sinds het overlijden van Buddy Greco weet good-old Tony het eindelijk zeker. De geschiedschrijving neemt hem definitief op als ‘the last great male crooner’. Overplaatsing naar Papendorp-city, uitslaande brand in Holland-West, gelukkig zit het album ‘On The Town’ vol easy-listening.

Schrijver: Ton Mantoua, 15 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: sport

4.3 met 3 stemmen 59Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)